Zirvede Haber

AppsFlyer, Güncel Performans Endeksinde, Yeni Gizlilik Çağı için SKAdNetwork Sıralamasını Sunuyor

AppsFlyer, Güncel Performans Endeksinde, Yeni Gizlilik Çağı için SKAdNetwork Sıralamasını Sunuyor

Apple’ın ATT’yi uygulamaya koymasından sonra yayınlanan bu ilk endeks, mobil medya kaynaklarının hâlâ yeni gizlilik gerçeğine uyum sağlamaya çalıştığını gösteriyor Pazarlama ölçümü ve deneyimi platformu AppsFlyer, mobil reklamcılıktaki en iyi medya kaynaklarını sıraladığı Performans Endeksi’nin 13. baskısını bugün yayınladı. AppsFlyer bu baskıda, Apple’ın App Tracking Transparency (Uygulama İzleme Şeffaflığı – ATT) sisteminin uygulamaya konulmasının yarattığı yeni gizlilik gerçekliğini yansıtan bir SKAdNetwork sıralaması olan SKAN Endeksine öncülük ediyor.

Apple’ın ATT’si, mobil endüstrisi üzerinde muazzam bir etki yarattı. Facebook, AppsFlyer’ın SKAdNetwork öncesi iOS sıralamalarında hâkim konuma ulaşırken, TikTok for Business ise SKAN Endeksinde birinciliğe tırmandı. Facebook, ikinciliğe düştü ve onay veren kullanıcılar arasında Retention Endeksinde Apple Search Ads’teki (ASA) birinciliğini de kaybetti. Diğer taraftan, Google, AppsFlyer’ın önceki sıralamalarındaki konumundan fazla sapmadı. Android’deki hâkim konumunu koruyor ve uygulama pazarlamasında en fazla yüklemeyi sağlamaya devam ediyor.

TikTok for Business, endüstrinin ilk SKAN Endeksinde güç sıralamasında lider

TikTok For Business, Apple’ın ATT’yi uygulamaya başlamasından altı ay sonra SKAdNetwork’e en iyi uyum sağlayan platform olarak, yüksek kalite ile güç sıralamasında birinciliğe ve hacim sıralamasında beşinciliğe ulaştı. Facebook, güç sıralamasında ikinciliği alırken, ATT’nin uygulamaya konulmasından bu yana geriledi fakat, ölçeği sayesinde hacim sıralamasında birinciliğe yerleşti.

AppLovin, hem güç hem de hacim sıralamalarında üçüncü olurken, Google Ads güç sıralamasında dördüncü sırada yer aldı. Geleneksel olarak iOS’taki en dominant medya kaynağı olmasa da, Google hacim sıralamasında ikinci oldu.

AppsFlyer İçerik ve Mobil İçgörüler Başkanı Shani Rosenfelder, “ATT, mobil uygulama endüstrisi üzerinde muazzam bir etki yarattı. AppsFlyer olarak hedefimiz, medya kaynaklarına dayalı ve sonuçta yeni gizlilik çağında en fazla değeri sağlayabilecek olan en doğru skor kartını reklam verenlere sağlamaktı,” dedi ve ekledi: “Şu çok açık ki hâlâ geçiş aşamasındayız ve medya kaynakları, mevcut teknolojilerinde önemli değişiklikler yapmalarını gerektiren tamamıyla farklı bir ölçüm çerçevesine uyum sağlamak zorunda. Bu yüzden, pazarlamacılara bu yeni gerçeklikte hangi ortaklarla birlikte çalışacaklarına dair bir yönlendirme sağlamak istedik.

Google, Android’deki hâkim konumunu koruyor ve rakipleri arasındaki liderlik alanını genişletiyor

Google, uygulama pazarlamasında en yüksek seviyede olan yüklemelerini katlanarak artırmaya devam ediyor ve Android cihazlarda Facebook üzerindeki liderliğini daha da artırıyor. Arama devi, Türkiye dahil Doğu Avrupa’da Retention Endeksinin hardcore, yarış ve strateji oyunları hariç tüm Oyun kategorilerinde ve oyun dışı kategorilerde güç ve hacim sıralamalarında birinci oldu. Bu gelişimini, büyük ölçüde 2021’in birinci yarısı ve 2020’nin ikinci yarısına kıyasla küresel uygulama yüklemelerindeki payını %5 oranında yükselttiği oyun kategorisine borçlu.

Google, Android’deki rakipsiz erişimi sayesinde, Uygulama İçi Reklam (IAP) Endeksi küresel güç sıralamasında Facebook’unkinden biraz düşük olan bir skorla ikinci sıraya yerleşti. Türkiye’de dahil Doğu Avrupa’da,oyun dışı ve Casual oyun grubunda güç sıralamasında ise birinci oldu.

Yeniden Pazarlama Endeksi, bu kategorinin hâkimi hâlâ Facebook olsa da, Google’ın arayı kapattığını ve Avrupa’da ve küresel olarak Finans uygulamaları arasında birinci bile olduğunu gösteriyor.  Aslına bakılırsa Google, uygulama yeniden pazarlama dönüşümü pastasındaki payını 2021’in birinci yarısı ve 2020’nin ikinci yarısına kıyasla %33 oranında artırdı.

Apple Search Ads, iOS’taki onay veren kullanıcılar arasında Facebook’u geride bırakıyor

AppsFlyer, onay veren kullanıcılar arasında Apple Search Ads’in (ASA) Retention Endeksinin hem küresel güç hem de hacim sıralamalarında birinci sırada yer aldığı sonucuna vardı. Aslında, iOS pazarlamacıları ATT’nin uygulamaya konulmasının ardından ASA’ye akın etti ve ASA’in, 2020’nin ikinci yarısının tamamını kapsayan önceki endeksteki trafiğinin neredeyse %60’ına ulaşması için yedi hafta yetti.

ASA, iOS’ta SKAdNetwork’ten bağımsız olarak çalışan ve belirleyici kullanıcı ilişkilendirmesi yapan tek medya kaynağı durumunda. AppsFlyer, ASA’nın tam veri ayrıntı düzeyine sahip kullanıcı hacmi nedeniyle faaliyet gösterdikleri farklılıklara rağmen, ASA ve rakipleri için aynı metodolojiyi uyguladı.

ASA’in başarısının nedeni ise, oyun dışı uygulamalarda birinci olması. Birinciliğini ise, Doğu Avrupa ve Batı Avrupa dahil olmak üzere dünya genelindeki yedi bölgede Yaşam ve Kültür grubunda güvence altına aldığı zirvedeki konumuna borçlu. ASA, oyun kategorisinde, küresel güç sıralamasında üçüncü ve küresel hacim sıralamasında dördüncü sırada yer aldı.

ASA, IAP Endeksinde de apaçık bir avantaj elde etti; Facebook’u geride bırakarak küresel güç ve hacim sıralamasında birinciliğe yerleşti ve kaliteli kullanıcıları büyük ölçüde çekerek oyun dışında birinci ve oyunda ikinci oldu.

Metodoloji:

AppsFlyer’ın Performans Endeksi; toplam 623 medya kaynağını, 33 milyar yüklemeyi ve 17.000’i aşkın uygulamayı analiz etti. 3.000’den fazla uygulamadan 150 milyon postback, SKAN Endeksinin kapsamına girdi. AppsFlyer, bu geçiş aşamasında veri doğruluğunu temin etmek için 1 Ağustos 2021’den 30 Eylül’e kadarki dönemin SKAN verilerinden yararlandı.

AppsFlyer’ın en son Performans Endeksi’nin tam versiyonuna şu adresten ulaşabilirsiniz: https://www.appsflyer.com/resources/reports/performance-index/

AppsFlyer Hakkında 

AppsFlyer; inovatif, gizliliği koruyan ölçüm, analiz, dolandırıcılıktan koruma ve etkileşim teknolojileri sunarak markaların işleri ve müşterileri için iyi seçimler yapmasına yardımcı olmaktadır. Markaların istisnai deneyimler sağlarken müşteri gizliliğini artırabileceği fikrini esas alan AppsFlyer, binlerce oluşturucuyu ve 8.000’den fazla teknoloji ortağını daha iyi ve daha anlamlı müşteri ilişkileri kurmak üzere güçlendirmektedir.  Ayrıntılı bilgi edinmek için, lütfen www.appsflyer.com sitesini ziyaret edin.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ