Zirvede Haber

Yıldırımlıların can ve mal güvenlikleri tehdit altında!

Yıldırımlıların can ve mal güvenlikleri tehdit altında!

“Resmi kayıtlara göre 700.000 nüfusu olan, kayıt dışı ikamet ve mülteci/sığınmacı/ ile 1 milyona yaklaşan nüfusuyla Bursa’nın ikinci, Türkiye’nin on beşinci büyük ilçesi olan YILDIRIM hizmet alamayan ilçeler sıralaması yapılacak olsa sanırım yine Türkiye’de ilk sıralarda yer alır.” sözler Memleket Parti Yıldırım İlçe Başkanı Mesut Şahin’e ait. Şahin; ” Bursa’ya gelen göçün ilk merkezi olan, kozmopolit yapısıyla her yöreden, her inançtan, her etnik kökenden insanların bir arada yaşadığı; buna karşın saygının , sevginin, yardımlaşmanın, hoş görünün hakim olduğu harika bir mozaiğe sahip, bir zamanların Yeşil Bursa’sının göz bebeği olan Yeşil Yıldırım’ı özlüyoruz.

O güzel betimlemelerin yerini, çarpık kentleşmenin, mültecilerin, sığınmacıların, uyuşturucu ticaretinin,  başkenti haline gelmiş, yeşilin tükendiği, sosyal donatı alanlarının olmadığı, iktidarın oy deposu olarak gördüğü ancak hizmetten yoksun bıraktığı yavan bir yıldırım aldı. Yıldırım’ın hangi mahallesine giderseniz , bilin ki dertleri derya olmuş, umutları kaybolmuş yüzlerce,binlerce vatandaşımızla karşılaşacaksınız. İşte bu vatandaşlarımızın, umudunu yeşertmek, dertleriyle dertlenmek için Memleket Partisi Yıldırım İlçe Başkanlığı olarak her hafta bir konuyu basınla paylaşıp  Yıldırımlı hemşehrilerimizin bundan sonraki süreçte sesi olacağız.

Daha önce yıkımı gerçekleştirilen ve Yarım asra yakın hem Yıldırımlı hemde tüm Bursalı hemşehrilerimize hizmet veren YÜKSEK İHTİSAS KALP VE DAMAR HASTANESİ’nin olduğu alan yaklaşık 3 yıldır atıl durumdadır. Bu alan görsel anlamda Yıldırımlı Hemşehrilerimizi rahatsız ettiği gibi, uyuşturucu  ticaretinin ve madde bağımlılarının yatağı haline gelmiştir. Yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu bu bölgede özellikle akşam saatlerinde 152 evler metrosundan inip, Prof.Tezok Caddesine gidecek olan vatandaşlarımız korkuyla, endişeyle buradan geçmektedir. Can ve mal güvenlikleri tehdit altındadır.

Buradan yetkililere sesleniyoruz. Yıldırım sizden hizmet bekliyor. Bu alana ne yapmayı planlıyorsanız lütfen bir an önce yapın ve Yıldırımlı hemşehrilerimizi bu çirkin görüntüden kurtarın. Ne yapacağınızı bilmiyorsanız bizim size önerimiz bu alana ya yeniden Kamu hastanesi yapın, ya elzem ihtiyaçlardan birisi olan öğrenci yurdu yapın, ya da bu alanı Yıldırımlıların nefes alabileceği, ailelerin rahatça oturup dinlenebileceği, çocukların içinde gülücüklerle koşabileceği ve kültürel bazı etkinliklerin yapılabileceği Yeşillikler içinde bir sosyal donatı alanına çeviriniz.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ