Zirvede Haber

“YENİŞEHİR’DEN SADECE 3 KENTE UÇAK SEFERİ VAR”

“YENİŞEHİR’DEN SADECE 3 KENTE UÇAK SEFERİ VAR”

Hem hükümet hem de AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin İstanbul’daki havaalanlarının gölgesinde kalmaya mahkûm ettiği Yenişehir Havaalanı’ndan düzenli sefer sayısı sürekli azalmasına tepki gösteren CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Yenişehir Havaalanı önünde yaptığı basın açıklamasında Bursa’nın hava ulaşımı sorunlarını gündeme taşıdı. Yenişehir Havaalanı’nın yeniden canlanabilmesi için bir yandaş firmaya ihtiyaç olduğunu söyleyen Karaca, “AKP’li yandaşlara sesleniyorum. Yenişehir Havaalanı’nı ancak siz kurtarırsınız. Bir yandaş firma buraya el atsın!” diye konuştu.

Basın toplantısına CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse, İnegöl İlçe Başkanı Kemal Torun, Mudanya İlçe Başkanı Ömer Aydın, il-ilçe yöneticileri, İl Kadın Kolları Başkanı Aysel Okumuş, Osmangazi Kadın Kolu Başkanı Meryem Sezer ve belediye meclis üyeleri de katıldı.
CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa’nın ülke ekonomisine inanılmaz ivme kazandıran bir sanayi şehri olarak hinterlandıyla birlikte 5 milyona ulaşan nüfusla pek çok Avrupa kentini aşan bir ekonomik güce sahip olduğunu vurguladı. Sanayi, tarım, tarih, kültür başta olmak üzere birçok özelliğe sahip bu kentin ancak bu kadar kötü yönetilebileceğini kaydeden Karaca’nın açıklamalarından satır başları şöyle:

“YANDAŞ FİRMALARA BURADAN EKMEK ÇIKAR”

“AKP iktidarı Bursa’yı İstanbul’un gölgesinde bıraktı. Hızlı tren de Yenişehir için çok önemli bir konu. Deniz ulaşımından, metrosuna okullarından, hastanelerine kadar. AKP iktidarının 19 yılda Bursa kent merkezine yaptığı bir tane devlet hastanesi yok. Yıktı, kapattı bir tane hastane yapmadı. Gördüğünüz havaalanını kamu işletiyor. 2000 yılında açıldığında ciddi bir potansiyeli vardı. Yunuseli Havaalanını bir süre önce gündeme taşıdık. AKP’ye göre havaalanı demek onun 1800 dönüm arazisini yandaşa nasıl peşkeş çekip, rant çıkaracağız demektir. AKP’nin yandaş şirketlerine çağrı yapıyorum. Yenişehir’i hatırlatıyorum, onlara buradan ekmek çıkar. Burası açıldıktan bir süre sonra Sabiha Gökçen açılıyor. Türkiye’de özel sektörün işlettiği ilk havaalanı. İlk yıllarda beklenen ilgiyi görmüyor. Teşviklerle ve doğru yönlendirmelerle 2005 yılında 1 milyon yolcu kapasitesini aştı. 2017 yılında 31 milyon yolcu taşıdı. Bursa’nın bunda çok önemli payı var. AKP iktidarı ve AKP’li yerel yönetimler tarafından orası Bursa’nın havaalanıymış gibi yansıtıldığı ve ulaşım da teşvik edildiği için Yenişehir Havaalanı kaderiyle baş başa bırakıldı, atıl kaldı.”

“YENİŞEHİR’DEN SADECE 3 KENTE UÇAK SEFERİ VAR”

“Bugün buradan sadece 3 kente hava ulaşımı var. O seferler dışında koca havaalanı bomboş duruyor. Sabiha Gökçen Havaalanına Bursa Büyükşehir Belediyesi her gün 25 tane otobüs kaldırıyor. 25 tane de oradan geliyor. Günlük 50 seferle ortalama her gün 2500 yolcuyu toplu ulaşım aracıyla taşıyorlar. Bizim yolcu taşınmasına itirazımız yok, sakın yanlış anlaşılmasın. Özel aracıyla, deniz araçlarıyla gidenlere bakıldığında Bursa’nın payı ortada. İstanbul Havaalanına da Burulaş’tan kesintisiz ulaşım var. Her gün birçok hemşerimiz İstanbul havaalanlarından yurt içi yurt dışı uçuşlarını gerçekleştiriyorlar. Özel aracınızla giderseniz de bakın başınıza ne geliyor. Otoyola girdiğinizde hemen 48 lira ücret ödüyorsunuz, 147,5 lira köprüye ödüyorsunuz, köprüden geçtikten sonra diğer otoyola girip tekrar ücretler ödüyorsunuz. Otopark paraları ve dönüşte de aynı paraları ödeyince, ortalama 550-600 liraya mal oluyor… İl Başkan Yardımcımız Baran Güneş üç hafta önce Sabiha Gökçen’den uçakla Danimarka’ya gitti eşiyle. 546 liraya Kopenhag’a eşiyle birlikte gidip dönüyor ama Bursa’dan İstanbul’a, havaalanına gitmek daha pahalı. Ortada böyle bir çelişki var. Bursa bunu hak etmiyor.”

“YENİŞEHİR HAVAALANI DA HAK ETTİĞİ DEĞERİ BULSUN”
“Bursa’da durum böyleyken, tüm ülke kaybederken AKP ve yandaşların kazandığı modele gelelim. Ülkeye yapılan hizmete karşı değiliz. Kısa bir süre sonra, Türkiye’nin gündemindeki Uşak-Afyon-Kütahya Zafer Havaalanı’na da gideceğiz. Arayacağım oradaki il başkanlarımızı, onları da davet edeceğim. Zafer Havaalanı’nda AKP’nin yandaş şirketine bu 3 kentin nüfusunun toplamından daha fazla yolcu garantisi verdiler. Geçen yıl devletimiz bugünkü kurla 70 trilyon lira garanti parası ödedi. Yandaş şirketlere bunun garantisi var. 2020 yılında 752 bin 560 tane iç hatlarda, 526 bin 792 tane dış hatlarda yolcu garantisi verildi. Zafer Havaalanı’ndan ise 1 milyon 279 bin 746 yolcu garantisi veriliyor ama gerçekleşen 4 bin 746 yolcu iç hatlarda, 2 bin 489 yolcu da dış hatlarda olmak üzere 7 bin 246 kişi. 1 milyon 279 bin 746 neresi, 7 bin 246 neresi? Kalan parayı devlet ödüyor. 2021 yılında AKP iktidarı hızını alamadı garantiyi 1 milyon 317 bin 733 kişiye çıkardı. Bunların tamamı kötü yönetimin sonucudur.

“YANDAŞLARA SESLENİYORUM: BURSA’YI BU ZULÜMDEN SİZ KURTARIRSINIZ”

“AKP’li yandaşlara sesleniyorum. Burayı ancak siz kurtarırsınız. Bir yandaş firma buraya el atsın! Zafer Havaalanı’na 1 milyon 300 bin garanti veriliyorsa, buraya da 4 milyon yolcu garantisi verilsin. Yenişehir Havaalanı hem iç hatlarda hem dış hatlarda burası hak ettiği değeri bulsun. Buraya seferler konsun, yolcular yönlendirilsin. Hinterlandıyla birlikte 5 milyon nüfus var. Sadece Bursa’da 18 tane organize sanayi bölgesi var. Sadece NOSAB’da 22 bin kişi çalışıyor, yıllık 1 milyar dolar ihracat yaptı, bir tane OSB. Hepsinin dış bağlantıları var. Doğru yönetilirse Bursa’dan hem iç hatlarda hem de dış hatlarda yolcu var Yenişehir Havaalanı’na. Peki ne bekliyor, bir yandaşı. Bunun için özellikle Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yapıyorum, İstanbul havaalanlarını Bursa havaalanı olarak algı yaratmaktan vazgeçin! Bugünkü AKP anlayışıyla buranın kurtarılması, canlandırılması için gereken teşvikler verilsin, tedbirler alınsın. Bursa Havaalanı olarak hak ettiği değeri görsün.”

“YUNUSELİ HAVAALANI’NDAN ELİNİZİ ÇEKİN”

“Bir kez daha söylüyorum. Yunuseli Havaalanı’nda yapılaşmayı aklınızdan bile geçirmeyin. Oranın eğer ihtiyaç varsa, pistleri uzatılarak yeniden kullanılabilir hale getirilebileceği bilgisi uzman raporlarında var. Yenişehir Havaalanı da var. Yenişehir Havaalanı sadece yolcu taşımacılığı değil, uluslararası kargo taşımacılığı için de çok uygun bir havaalanı. Bunun Bursa ekonomisi için çok faydası olacak. AKP’lilere sesleniyoruz, Yenişehir Havaalanı’nı atıl bırakmayın. Yandaşlara da sesleniyorum. Gelin buraya el atın! Bursalılar İstanbul havaalanlarına gitmek zorunda kalmasın. Takipçisi olacağız. Kısa bir süre sonra da Kütahya-Afyon-Uşak Zafer Havaalanında benzer bir basın açıklamasında bir araya geleceğiz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ