Zirvede Haber

Vergi Usul Kanundaki Değişikliğini Önemsiyoruz…

Vergi Usul Kanundaki Değişikliğini Önemsiyoruz…

TBMM’nde görüşülmeye başlanacak olan VUK’da bazı değişikliklerle ilgili yasa teklifi kamuoyunda ve siyasi partilerin ilgili başkan yardımcılıklarında tartışılmaya başlandı. Konuyla ilgili olarak da BBP Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Yeminli Mali Müşavir olan Ekrem Alfatlı partisinin görüşlerini, gazetemizle paylaştı.

Alfatlı, ” Yaklaşık 850,000 basit usulde vergi mükellefine vergi istisnasının getirilmesini; çiftçimiz başta olmak üzere iş dünyasının yaşamış olduğu bir kısım sorunlarının çözümü için yapılan düzenlemelerin ilgili kanun maddelerine koyulmasını olumlu olarak görüyor, önemsiyor ve destekliyoruz.” dedi.

Ardından da geçici vergi ile ilgili olarak da “Ayrıca, kanun teklifinde milyonlarca vergi mükellefini ilgilendiren ve bugüne kadar ciddi bir bürokratik yük haline gelen 4. dönem geçici vergi beyannamelerinin kaldırılmasını da olumlu ve gerekli buluyoruz.” diyerek yasa teklifine destek verdi.

Alfatlı, BBP olarak çekince koyduğu konuları da paylaştı.” Mart ve nisan ayında verilen Gelir ve Kurumlar Vergisi beyannamelerinin verilme sürelerinin birer ay öne çekilmesinin birçok sakıncası olacaktır. Türkiye ekonomisinin sağlıklı bir şekilde kayda alınmasının; doğru beyan ve doğru vergi ödenmesinin önüne fiili engeller çıkaracaktır.” diyerek görüşlerini ifade etti. Burada BBP’nin önerisi olarak “bize göre yıllık vergi beyannameleri yine eskisi gibi mart ve nisan aylarında verilmesi, Gelir Vergisinin 2. taksit ödemesinin bir ay öne çekilmesi sureti ile sorun ortadan kaldırılabilir”. dedi.

Ayrıca Alfatlı “ÖTV kanununda da düzenleme yapılarak özellikle imalatta ve tarımda kullanılan akaryakıtın üzerindeki ÖTV yükünün kaldırılmasını teklif ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ