Zirvede Haber

ANTALYA’DA BULUŞACAK OLAN MICE SEKTÖRÜ PANDEMİ ÖNCESİNE DÖNMEK İSTİYOR

ANTALYA’DA BULUŞACAK OLAN MICE SEKTÖRÜ PANDEMİ ÖNCESİNE DÖNMEK İSTİYOR

Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards ile Kasım ayında Antalya’da buluşacak olan MICE sektörü, pandemi öncesine dönmeye hazırlanıyor. Türkiye turizminin MICE sektörü ile istenen sıçramayı yapabileceğini vurgulayan Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman “Nitelikli turist hedefine ancak MICE sektörü ile ulaşabiliriz” dedi.

Ülke ekonomileri açısından turizmin en değerli alanı olan MICE (Meeting, Incentives, Conferences, Events -Toplantı, Teşvik, Kongre, Etkinlikler) sektörü, eski günlerine dönmeye hazırlanıyor. MICE sektörünü Antalya’da bir araya getirecek olan Turizm Medya Grubu Başkanı Volkan Ataman, pandemi öncesi Türkiye’nin turizm gelirinin yüzde 30’nun MICE sektöründen geldiğini hatırlatarak, “9 milyar dolar seviyesinde olan bu gelirin çok daha yukarılara çıkması ülkemiz açısından çok önemli. Türkiye turizmdeki deniz-kum-güneş döngüsünden MICE sektörü ile çıkabilir” dedi. Türkiye’nin nitelikli turizm yatırımları açısından gelişmiş bir ülke olduğuna dikkat çeken Ataman, “Pandemi sürecinden oldukça olumsuz etkilenen bu sektörün 2022 yılında hareketlenmesini bekliyoruz. Sektörün bu yöndeki çabası biraz desteklenirse Türkiye turizmi çok hızlı büyüyebilir. Bu sektörün büyümesi oluşan katma değerden istihdama kadar bir dizi olumlu gelişmeyi beraberinde getirir” diye konuştu.

DÖVİZ GİRDİSİ ÇOK DAHA YÜKSEK

Etkinlik ve turizm sektörünün devlerini, 7-9 Kasım 2021 tarihlerinde Antalya NEST Kongre Merkezi’nde Turkish Airlines ve TOBB- Antalya Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle gerçekleşecek Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards organizasyonunda buluşturacak olan Volkan Ataman, sektörün bir an önce pandemi öncesine dönmesi gerektiğini vurguladı.  Türkiye’nin MICE sektöründe çok büyük bir potansiyele sahip olduğuna dikkat çeken Ataman, bunu şöyle anlattı: “Pandemi öncesi dönemde Türkiye’nin 32 milyar dolar civarında olan turizm gelirinin yüzde 30’u etkinlik ve kongre turizminden geliyordu. MICE sektörü hem gelen konuklar hem de elde edilen gelir açısından çok değerli. Büyük etkinlik ve kongreler ülkemize daha fazla turizm geliri bırakıyor. Kitle turizminde turist başına düşen ortalama gelir 630 dolar civarındayken, etkinlik, kongre ve toplantı turizmine katılanların kişi başı harcama tutarı çok daha fazla. Eğer nitelikli turisti Türkiye’ye çekmek istiyorsak, etkinlik, kongre ve toplantı turizmini daha çok tanıtmalı, bu alana daha fazla yatırım yapmalıyız.”

2022 YILINDA İVME KAZANABİLİR

MICE sektöründe faaliyet gösteren onlarca firmanın yanı sıra, tedarikçileri ile birlikte binlerce insana istihdam olanağı sağladığını, lojistik, konaklama, yiyecek içecek gibi pek çok bağlantılı sektöre iş imkânı oluşturduğunu dile getiren Ataman, “Bu sektörün önce pandemi öncesine dönmesi, sonra da potansiyelini değerlendirebilmesi için desteklenmesi, önünün açılması çok önemli” dedi. Pandemi sürecinde neredeyse durma noktasına gelen sektörün çok zor sınavdan geçtiğini söyleyen Ataman, şu değerlendirmeyi yaptı: “Bu dönemde sadece daha düşük bütçeli hibrit ve dijital etkinlikler gerçekleştirilebildiği için sektörümüzdeki büyük oyuncular da dahil olmak üzere, pek çok firma zor durumda kaldı. Parası olan harcadı, olmayan ise kapatmak zorunda kaldı. Aşılamanın hızlanmasıyla fiziksel etkinlikler de yeniden başladı. Kurumsal firmalar bayi toplantısı, lansman, iç eğitim gibi faaliyetlerine tekrar dönmeye başladıkça, etkinlik, kongre ve toplantı sektörü de hareketlenecektir. 2022 itibarıyla sektörün ivme kazanıp büyümeye geçeceğini öngörüyoruz.”

ANTALYA MICE BAŞKENTİ OLABİLİR

Tüm bu nedenlerden dolayı Kasım ayında gerçekleşecek Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards organizasyonuna çok iyi hazırlandıklarını belirten Ataman, “Burada hem Türkiye’nin hem de Antalya’nın sahip olduğu potansiyeli gözler önüne sermek istiyoruz. Bu ortamda böyle büyük ölçekli bir etkinliği düzenlemek cesaret isterdi, biz bu cesareti gösterip sektör için elimizi taşın altına koyuyoruz. Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards, iki senedir süren salgın döneminde büyük zorluklar yaşayan sektörün en büyük buluşması olarak merakla bekleniyor. Organizasyon, sektör devlerini bir araya getirecek. Türkiye turizminin ve sektörümüzün kalkınması için bu organizasyonu en üst düzeyde gerçekleştireceğiz.  Bu etkinlikle tüm dünyaya Antalya’yı tanıtma ve Antalya’nın MICE potansiyelini gösterme fırsatı bulacağız. Çünkü Antalya sahip olduğu doğal güzelliklerin yanı sıra nitelikli turizm yatırımları ile de dünya MICE turizminin başkenti olabilecek potansiyele sahip. Pandemi sonrası bu potansiyeli değerlendirmek için çok iyi bir fırsat olabilir.”

SAYILARLA ACE OF MICE

  • Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards’a Türkiye ve dünyadan 160 civarında sektör devi katılacak.
  • 7 binden fazla B2B (Business to Business) toplantısı ve interaktif kaynaşma programları ile yeni iş birliği olanaklarına imkân tanıyacak.
  • Etkinliğin finalinde ise Masters of Events by ACE of M.I.C.E. Awards sahiplerini bulacak. Bu yıl 9’uncu kez verilecek olan ödüller, 23 ayrı kategoride alanının en iyilerine verilecek. 1 Eylül itibariyle başlayan ödül başvuruları 1 Kasım tarihine kadar devam edecek.
  • Ödüller 9 Kasım akşamı Nest Kongre Merkezi’nde kırmızı halı seremonisi, 3D video mapping şovlar ve gala yemeğindeki ödül töreninde sahiplerini bulacak.

MASTERS OF EVENTS BY ACE OF M.I.C.E. AWARDS HAKKINDA

ACE of M.I.C.E. Kongre, Toplantı ve Etkinlik Ödülleri, sektör faaliyetlerinin sürdürülebilir büyümesine yön vermeyi, bu alanda hizmet veren kurum ve kuruluşlarda daha mükemmele ulaşma arzusu yaratma hedefiyle gerçekleştirilen bir organizasyondur. MICE sektörünü ve sektörden hizmet alan kurumsal şirketleri ödül gecesi vasıtasıyla bir araya getirmeyi ve Türk kongre, toplantı ve etkinlik sektörünün bilinirliğini küresel ölçekte arttırmayı hedefleyen ilk ve tek ödül programıdır. ‘Oscar tadında’ bir organizasyon olan ACE of M.I.C.E. Awards, global MICE endüstrisinin en büyük ödül törenidir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ