Zirvede Haber

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ DİYORLAR, BİZLER BU GÜNÜ NASIL KUTLAYALIM?

DÜNYA KIZ ÇOCUKLARI GÜNÜ DİYORLAR, BİZLER BU GÜNÜ NASIL KUTLAYALIM?
Daha anaokulunda cinsiyet ayrımına tabi tutulan ve çocuklukları ellerinden alınıp “günah- sevap” kavramları ile gelecekleri yok edilen anlayışa göre mi?
Yokluğun ve açlığın pençesinde çöpten karnını doyurmak için yiyecek toplamak zorunda bırakılan evlatlarımıza göre mi?
Gerici, bağnaz, feodal ve sadist aile yapısı içinde hırpalanan, şiddete ve aşağılanmaya uğrayan, korkutulup sindirilen anlayışa göre mi kutlayalım?
Dinci ve şeriat özlemcisi karabasanların din adamı olarak itibar gördüğü; kız çocuklarına düşman olan bu bağnazların kızlarımızın okutulmaları, sosyal yaşamda hak sahibi olmalarını engellendiği ve onları yok hükmünde saydıkları anlayışa göre mi?
Daha çocukken kendilerine biçilen rolle görevlerinin erkeğe hizmet ve onların ihtiyaçlarını karşılamak olduğu öğretilen ve yaşamları ellerinden alınan sapkın ve yobaz egemenliğine göre mi?
Ana babaların ekonomik gücü yetmediğinden veya yaşam alanlarının olduğu yerde okumalarına olanak bulamadıkları için cemaat ve tarikat yurtlarında kalmaya mahkûm edildikleri için her türlü istismara uğratılan ve cinayete eş değer olan bu rezilliklere ses çıkarmayan meşru gören anlayışa göre mi kutlayalım?
Çocukluğunu yaşayamadan, küçük bedenleri gelişmeden sapkın, paralı ve yaşlı erkeklere kadın sayılıp “EŞ” olarak sunulan ve iç organlarının parçalanmasına sebep olunan barbar anlayışlara göre mi?
Daha kendileri çocukken taciz ve tecavüz sayılan zorlamalarla hamile bırakılan çocukların anne olarak çocuk bakmaya mecbur edildiği düzene göre mi kutlayalım.
Kimse benim sürekli olaylara negatif yönden baktığımı düşünmesin.
Ancak ülkemdeki gerçekler böyleyken, sosyal medyada herkesin sevgi böceği olup her gün inanmadıkları olayları kutlamalarını da samimi bulmuyorum.
Tabiki ben özellikle kız çocuklarımıza değer verilip, saygı duyulup ve geleceğin inşasının mimarları olması gerekliliğine inanılarak davranılmasını ve bu anlayışla yaşam şekillenebiliyorsa kutlanmasını isteyen ve arzu eden bir insanım.
Örneğin tüm gerici bağnaz ve namusu bacak arasında arayan sapkın dincilerin kınamalarına karşın tüm ülkenin yüzünü güldüren, onur ve gurur duymamızı sağlayan “FİLENİN SULTANLARI gibi başarılı ve özgüvenli kızlarımızı baş tacı eden anlayışımı kutlayalım diye soruyorum.
Karar bizlerin ve sizlerin.
Gerçekçi ve namuslu olalım.
Ben her koşulda kız çocuklarının geleceğini karartan, onları daha çocukken seks objesi gibi, kadın gibi gören ve buna din kılıfı uyduran tüm sapkınların cezalandırıldığı ve hesap sorulduğu bir demokrasi anlayışı ve hukuk devleti içinde bu günü kutlamayı isteyen bir insanım.
Ben tüm çocukların hiçbir baskı ve ayrımcılığa tutulmadan kız erkek birlikte arkadaşlık edip dostluğu ve yoldaşlığı öğrenecekleri bir ortamda yaşamalarını istiyorum.
Ben çocuk bedenine musallat olmuş dinci, tarikatçı, cemaatçi tüm sapkınların ülkemden yok oldukları çağdaş ve uygar bir anlayışla kural ve kanunların yaşama yön verdiği bir ülkede kızlarımızın yaşamalarını ve mutlu olmalarını istiyorum.
Ben kız erkek tüm çocuklarımızın sağlıklı beslenmesini, eğitim almasını, sosyal yaşamda hak ettikleri tüm etkinliklerin sağlandığı çağdaş ve mutlu yaşamların sağlandığı koşularda kutlamak isterim.
Ben kız çocuklarının yaşamın her alanında; Atamızın sağladığı haklar ve devrimlerinin güvencesinde ve karar mekanizmalarının içinde yer almalarını ve tam bir eşitlik içinde güvende olmalarını istiyorum.
Tek kelime ile İNSANCA yaşamalarını istiyorum.
Sevgiyle saygıyla, eşit yurttaşlar olarak barış ve kardeşlik duyguları ile insanca, onurluca, özgürce, haksızlıklara ve hukuksuzluklara izin vermeden yaşayalım ve yaşatalım.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ