Zirvede Haber

AK Parti Bursa’yı kaybetmek mi istiyor?

AK Parti Bursa’yı kaybetmek mi istiyor?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın ulaşımda yarım kalan projelerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bu sütunlardan zaman zaman Ankara’dan Bursa’nın hak ettiği payı alamamasının sitemini yansıtıyoruz.

Çünkü; biz de bu şehrin bir sakiniyiz.

Önceki gün büyüğümüz Ahmet Emin Yılmaz köşesinden Bursa Metrosu’nun Emek-Şehir Hastanesi arasındaki 6 kilometrelik etabının yapım ihalesinin bir kez daha iptal edildiğini duyurdu.

Bursa bu ikinci iptalin şokunu yaşıyor.

Zira, kent merkezinden yeni Şehir Hastanesi’ne ulaşım her ne kadar lastik tekerlekli araçlarla sağlanıyor olsa da bunun rayla taçlandırılması gerekiyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatlarıyla Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nca üstlenilen bu etabın ilk ihalesi de iptal olmuş, süre kısalıyor gibi gözükse de ikinci ihalede maliyet artmıştı.

Şimdi üçüncü ihale ile yapım maliyetin ve süresinin daha da artmasından endişe ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel takibindeki bu etabın yapım ihalesinin böylesi hukuki engellerle uzayacak olması AK Parti açısından da büyük bir handikap.

20 ay sonra gerçekleşecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve yaklaşık 2,5 yıl sonraki yerel seçimler için de projenin bitirilmesi AK Parti açısından büyük önem arz ediyor.

Bursa’nın ulaşım projelerini nedense, uzatan, savsaklayan, çeşitli gerekçelerle zamanında bitiremeyen bakanlığın Emek-Şehir Hastanesi Metrosu projesini de bu haliyle ağzına yüzüne bulaştırdığı görülüyor.

Yeniden bir ihalenin, onay ve itiraz süreçleriyle birlikte yeni yıla sarkma olasılığı da göz ardı edilmemeli.

AK Parti’nin bugün için elinde tutabildiği çok nüfuslu tek Büyükşehir olan Bursa’nın ulaşım projeleri ve sorunları yüzünden olası bir seçimde kaybedilme riskini Ankara ve Bursa’daki kurmayların göze alabileceklerini sanmıyoruz.

Faturanın yerel seçimlerde AK Parti’ye kesilme olasılığına karşı girişimler olacaktır.

Diğer yandan, Bursa’nın sadece bu projesinin değil, bakanlık uhdesindeki hızlı tren, ilçe yolları ve tünel projelerinde de öteden beri açıklanan bitirme terminlerinin defalarca revize edildiği, uzatıldığı biliniyor.

Bu açıdan, AK Parti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ve bağlı genel müdürlüklerinin sorumluluğundaki Bursa projelerinin hızlandırılması konusunda da var olan ve devam eden baskılarını yoğunlaştıracaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ