Zirvede Haber

Karacabey’de Doğal Sorunlar, Doğal Olmayan Sorunların Önüne Geçti! Karacabey Belediyesi Bakıyor, Büyükşehir Sorunları Seyrediyor!

Karacabey’de Doğal Sorunlar, Doğal Olmayan Sorunların Önüne Geçti! Karacabey Belediyesi Bakıyor, Büyükşehir Sorunları Seyrediyor!

Karacabey’in doğal kaynakları, tarih, kültür, tarım, hayvancılık, turizm, sanayi ve ticaretteki potansiyelinin ortaya konulduğu sempozyumda, eğitim, sağlık ve sosyal hayatın değerlendirilirken, başta tarım, hayvancılık, sanayi, ticaret, ekonomi ve sosyal yaşam olmak üzere mevcut durum, sorunlar ve çözüm önerileri en son 2012’deki sempozyumda tartışıldı. Karacabey’in sorunlarının arttığını Büyükşehir’in sadece bu duruma seyirci kaldığını iddia eden Genç Parti Karacabey İlçe Başkanı Mehmet Yazagan gazetemize çarpıcı iddialarda bulundu.

  • Başkan Yazagan; “Biz Genç Parti olarak, bu milletin sorunlarını görmezden ve duymazdan gelen, suni gündemlerle zaman kaybeden siyaset anlayışını doğru bulmuyoruz. Kim hangi havayı estirirse estirsin, hangi algı oyunlarını yaparsa yapsın; bizim derdimiz de, gündemimiz de, önceliğimiz de sadece ama sadece bu aziz milletin karşı karşıya kaldığı problemler ve bunların çözüm yollarıdır. İşsizlik doğrudan insanı, ailesini ve çevresini ilgilendirdiği için sadece ekonomik değil, aynı zamanda sosyal bir sorundur ve toplumsal huzuru doğrudan tehdit eder. İşsizlik sorunu doğal bir afet değildir. Üretimi sınırlayan, paylaşımdaki adaletsizliğe yol açan yanlış politikaların ürettiği insan yapısı bir sorundur. İnsan emeği, depolanamayan potansiyel servettir. Bu yüzden zamanında kullanılması gerekir. İşsize iş bulunması, hem işçiyi hem de ülkeyi zenginleştirir. İşsizlik probleminin giderilmesi toplumu daha yaşanabilir kılar. Meslek liselerinin eğitim kaliteleri artırılarak, ihtiyaç da göz önünde bulundurularak, gençler buralara yönlendirilmelidir. Üretime yönelik teşvik politikaları ile özellikle ailesi köylerden göç etmiş genç nüfusun tarımda istihdam edilmesine yönelik çalışmalar yapılmalıdır. Devlet, üretim amaçlı tesis kurmak isteyenlere faizsiz destek olarak istihdamı artırıcı yatırımların artmasını sağlamalıdır. Madenlerin çıkarılması ve ülkemizde işleme ve zenginleştirme faaliyetlerini yapacak tesisler hayata geçirilmelidir. Bir işçinin işveren üzerindeki büyük vergi ve sigorta yükünün hafifletilmesine yönelik adımların atılması gerekmektedir. Genç Parti olarak bu girişimlerin yapılması halinde ilçemizdeki işsizliği kronik sorun olmaktan çıkacağını düşünüyoruz. İlçe tarım ambarı olması gerekirken her nedense Hükümet’in vizyonsuz tarım politikaları nedeniyle Karacabey tarımı iflas noktasına gelmiştir. Her geçen gün Karacabey’de ekilebilir dikilebilir alanlar azalmaktadır. Vizyonsuz yöneticiler Karacabey’i iflas eden tüccar noktasına getirmiştir. Karacabeyliler öyle bir noktaya gelmiştir ki; belediyelerine güvenmeyecek durumdadır. Pazar yeri ile ilgili tartışmalar güven noktasında en güzel örnektir! Karacabey’i yaşanılır kılmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Genç Kadrolar bunu başarabilecek güçtedir.” dedi. 
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ