Zirvede Haber

Erdoğan’dan flaş ‘yurt’ açıklaması

Erdoğan’dan flaş ‘yurt’ açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Darülaceze Yurt ve Kültürel Tesis Açılışı ve Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri Tanıtım Töreni’nde konuştu. Erdoğan “Bu ülkede kimsenin kendisini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk” açıklamasında bulundu. Öğrenci yurtları ile ilgili de açıklama yapan Erdoğan, “Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız.”sözlerine yer verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şöyle: Yapay, yavaş ve yaşanılabilir bir anlayışla yapılmış Darülaceze tesisine katkı sağlayan herkese şükranlarımı sunuyorum. Sadece Allah rızası gözetilerek yapılan bu yatırımın getirisi hayır duasıdır. Milletimizin ‘Allah devletimize zeval vermesin’ demesi, bu tür müesseselere olan güvenidir.

Türkiye’nin en yaygın sosyal destek projelerini hayata geçirdik. İlkemiz insanı yaşat ki devlet yaşasındır. Bu ülkede hiç kimsenin kendini sahipsiz hissetmeyeceği bir sistem kurduk. Günde 3 kez bir yatağa bağımlı olan emanete bakacaksın. Onunla ilgileneceksin.

Ülkemizi gıpta edilen bir yer haline getirdik. 40 farklı ilde 67 bine yakın yaşlımızla evinde bakım hizmeti veriyoruz. Hali hazırda 13 bin 41 çocuğumuz ev tipi bakım merkezlerinde devlet korumasında bulunuyor. 56 bine yakın gencimizi kamuda işe yerleştirdik. Kadına şiddetle mücadele kapsamında konuk evlerinde 285 bine yakın kadınımıza hizmet verdik. Her kesimi koruyan özellikle gözeten, destekleyen, hayata tutunmasını sağlayan politikalar geliştiriyor, bunları kararlılıkla uyguluyoruz. Ülkemizde kimseyi sahipsiz bırakmayacak bir sosyal devlet sistemi kurduk. Türkiye’nin sosyal yardım bütçesi biz göreve geldiğimizde yıllık 2 milyar liraydı, geçtiğimiz yıl bu rakam 69 milyar lirayı buldu.

Çalışmak isteyene, ve çalışma durumu olana iş imkanı sağlarken, bunun dışında kalanlara imkan sağlamak boynumuzun borcudur. Akıl ve vicdan sahibi hiç kimse, bugünkü Türkiye’nin tüm alanlarda geçmişin herhangi bir döneminin fersah fersah ilerisinde olduğunu inkar edemez.

Milletimiz her kriz ve kaos döneminin ardından, istiklaline sahip çıkma iradesini ortaya koymuştur. Bizim hükümete gelişimiz de böyle bir iradenin sonucudur.

Türkiye büyüdükçe, güçlendikçe, zenginleştikçe vatandaşlarına sağladığı refah seviyesi ona göre artmaktadır, artmayı da sürdürecektir.

YURTLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Son günlerde üniversite öğrencileriyle alakalı maalesef çok çirkin bir kampanya sürdürülüyor. Yurt kapasitelerini hiçbir dönemde olmadığı kadarıyla tırmandıran, neredeyse 1 milyona yakın yurt kapasitesine sahip olan bir iktidarız. Yalan yanlış ilgili olmayan kişileri bankların üstüne yatırarak, Türkiye’de yurt yokmuş gibi kampanyalar sürdürüyorlar. Yalan söylüyorsunuz. Hayatınız yalan. Yurtlarla ilgili kapasite ortada. Yurtlarda 2 bilemedim 3 kişilik odalarda öğrencilerimizi ağırlıyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ