Zirvede Haber

Derdim Para Değil! Elimi Tutacak Bir Kurum Arıyorum!

Derdim Para Değil! Elimi Tutacak Bir Kurum Arıyorum!

Bursa’da yaşayan 25 yaşındaki engelli koşucu Burak Tetik, 9 yıldır neredeyse bütün ultra maraton koşullarına katıldı. Umudunu ve yaşama sevincini spora adayan genç adamın tek hayali Avrupa yarışlarına katılıp Türkiye’yi temsil edebilmek. Geçen hafta Karaköy Maratonu’na katılarak kupayla dönen Tetik ilgi bekliyor.

Engelli koşucu Tetik, “Doğuştan sol ayağım kısa. Ben para istemiyorum. Uzanacak manevi bir el ve destek istiyorum” dedi. Spor hayatının Macera Akademisi’nin 2012 yılında organize ettiği İznik Ultra Maratonu ile başladığını ifade eden Burak Tetik, ”Burada 5 kilometre yarışında koştum. Baktım oluyor. Finiş çizgisine ulaşabiliyorum. 9 yıldır da koşuyorum” diye konuştu. O tarihten beri ultra maraton yarışlarına katıldığını ifade eden Burak Tetik, “Kırkın üzerinde madalyam var. Tek hayalim Avrupa’ya gidip orada koşup Türkiye’yi temsil etmek ve bayrağımızı dalgalandırmak. Para sorun değil tüm koşullara kendi imkanlarım ile katıldım. Yeter ki; manevi bir el uzansın. Avrupa koşullarına kaydımı yaptırıp koşayım. Çok defa ismimi yazdırdım ama üzerini çizdiler. Başkalarını yazdılar” ifadelerini kullandı.

Azmin birinci kural olduğunun altını çizen Burak Tetik, şöyle konuştu: “Engelli olduğum için çevremdekiler, koşamayacağımı belirterek, ‘ ‘Senden koşucu olmaz’ dediler. Bu beni üzse de, kendime olan inancımı kaybetmedim. Engelli olmak, hayatın seni kabul etmeyeceği anlamına gelmiyor. Başarı tesadüf değildir. Onu istemek ve arzulamak gerek. Bunu istesinler. Kendilerine bir hedef koyup mücadele etsinler. Başardıklarını görecekler” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ