Zirvede Haber

Bursa yabancı dil tabela kirliliğinden kurtarılmalıdır

Bursa yabancı dil tabela kirliliğinden kurtarılmalıdır

2004-2019 yılları arasında Osmangazi Belediye Meclis üyeliği görevinde bulunan, kentin sakini değil yaptığı açıklamalarıyla sahibi olduğunu kanıtlayan Cemil AYDIN, gazetemize yaptığı özel açıklamada “ Bursa yabancı dil tabela kirliliğinden kurtarılmalıdır” vurgusu yaptı.

Açıklamalarına devam eden AYDIN, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 26 Eylül 1932’de “1.Türk Dil Kurultayını toplamasını her yıl Türk Dil Bayramı olarak kutlamaktayız. Türk Dili kültürümüz, benliğimiz ve geleceğimizdir. Bugün yabancı kelimelerin işgaline uğratılmak istenen dilimizi korumak ve kollamak mecburiyetindeyiz. Her ilçede Belediye Meclislerinde temsil edilen siyasi partilerden oluşturulacak bir çalışma grubuyla birlikte esnaf oda ve birliklerine ve de ilçelerin özellikle ana caddelerinde faaliyet gösteren firmalara ziyaretler düzenlenerek tabela ve afişlerde bulunan yabancı kelimeler yerine Türkçe kelimelerin kullanılmasını özendirici çalışmaların bir an önce başlatılmalıdır.

“KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMALIYIZ”

Dünyanın hemen hemen bütün ülkelerinde Türkçe konuşulmaya başlandığı bir dönemde Türkiye’de ve özelde Bursa’da bulunan işyerlerinin yabancı tabelalar asmasının üzüntü vericidir. Yabancı isim ve tabela kompleksinden kurtulmak gerekiyor. İşyerlerinin tabelalarına baktığımızda bu dil kirlenmesini daha iyi görmekteyiz. Nerdeyse Türkçe bir firma adı görmek imkansız hale geldi. Kentler, tarihî mekanları, yöreye özgü mimarileri, yemekleri, kültürleriyle olduğu gibi işyeri adlarıyla da bir bütündür. Belediyelerin, STK’ların bu konuda birlikte çalışma yapması gerekmektedir.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ