Zirvede Haber

BUDO Deniz Otobüsleri’nden şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının ücretsiz yararlanamadığı iddiaları kentte yankılanıyor! Muhatabı açıklamada bulunmalıdır!

BUDO Deniz Otobüsleri’nden şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının ücretsiz yararlanamadığı iddiaları kentte yankılanıyor! Muhatabı açıklamada bulunmalıdır!

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, yaklaşan 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle Türkiye Muharip Gaziler Derneği Bursa Şubesi’ni ziyaret etti. Kendisini Şube Başkanı Sayın Muzaffer Uyar ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı. Görüşmede gazilerimizin, şehit ailelerinin ve yakınlarının hala çözüm bekleyen sıkıntılarını dile getiren Uyar, bugüne kadar bu konularda yapmış oldukları çalışmalardan söz ederek, geçtiğimiz Nisan ayında Gazilerimizin aralarındaki ayrımın giderilmesi için Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne “Kanun Teklifi” sunan Milletvekili Yüksel Özkan’a Muharip Gaziler Derneği adına teşekkürlerini iletti.

Prof.Dr.Yüksel Özkan, Şehit Aileleri ve Gazilerimizin toplumda çok daha saygın bir yeri hak ettiklerini, dolayısıyla onların yaşamları boyunca maddiyattan da öte manevi olarak değerlerinin bilinmesi gerektiğini belirtti. Fırsat buldukça derneği ziyaret etmeye devam edeceğini vurgulayan Özkan, onların yaşamlarını kolaylaştırma adına atılacak her türlü adımda yanlarında olacağını sözlerine ekledi.

28/04/2021 tarih ve 2/3590 esas sayılı Gaziler ile Şehit ve Gazi Yakınlarının Şartlarının İyileştirilmesi Amacıyla Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ni TBMM’ye sunmuştuk. Her zaman olduğu gibi ilgili kanun teklifimiz rafa kaldırılmıştır. Bu durum şahsımdan ziyade, gazilerimizi bir hayli üzmüştür. Yeni yasama döneminde söz konusu kanun teklifimizin takipçisi olacağımızdan şüphe duyulmasın, dedi.  Yüksel Özkan sözlerine şöyle devam etti; Son günlerde şehit aileleri ve gaziler ile yapmış olduğumuz görüşmelerde, özellikle ulaşım alanında kendilerine ya da ailelerine tanınmış olan hakların fiilen uygulanmadığı konusunda görüşler tarafımıza bildirilmiştir. Hatta farklı il ve ilçe belediyelerinde uygulamada değişiklikler görüldüğü de bizlere ulaşmıştır.

4736 sayılı kanun hükümlerine göre, Şehit Aileleri, Gaziler ve yakınları belediyeler ve belediyeler tarafından kurulan şirketlere ait toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanırlar, denilmiştir. Ayrıca Resmi Gazete’de yayınlanan 2012/16 sayılı Karayolları Genel Müdürlüğü genelgesinde, “gazilerimiz, kartlarını gösterdikleri takdirde kamu kurumlarına ait otoparklardan ücretsiz olarak yararlanacaktır, denmektedir.

Bursa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan Burulaş’ ait Budo deniz otobüslerinden ücretsiz yararlanamayan, ayrıca yine kimlik kartlarını ibraz ettikleri halde Burulaş’a ait otoparklardan ücretsiz yararlanamayan gazilerimiz adına İçişleri Bakanlığı’na soru önergemizi vermiş bulunmaktayız.

Ulaştırma Bakanlığı’na da ayrıca vermiş olduğumuz soru önergesinde, gazilerimizin indirimli seyahat haklarının ne oranda olduğu ve ne bunların nasıl denetlendiğini sorduk. Her iki soru önergemizin de takipçisi olacağız ve gelen cevapları kamuoyu ile paylaşacağız.

Milletvekili Özkan, son olarak 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla başta Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm gazilerimizin önünde saygıyla eğiliyor ve günlerini kutluyorum, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum, diyerek sözlerine son verdi.

Özkan’ın İç İşleri ve Ulaştırma Bakanlığı’na Verdiği Soru önergeleri;

Şehirlerarası kara, hava, deniz ve demiryolu seyahatlerinde Şehit Aileleri, Gaziler ve yakınlarına ne oranda indirim uygulanmaktadır? Ulaşımda yapılan indirimli seyahatler nasıl denetlenmektedir? Bu denetlemeler ile ilgili raporlar mevcut mudur?

Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketi Burulaş bünyesindeki Budo Deniz Otobüsleri’nden şehit aileleri, gaziler ve yakınlarının ücretsiz yararlanamadığı iddiaları doğru mudur? Bursa Büyükşehir Belediyesi şirketi Burulaş’a ait otoparklardan “gazilerin kartlarını ibraz etmelerine rağmen” ücretsiz olarak yararlanamadıkları ve ücret alındığı, BURULAŞ a iade başvurusu yapmalarına rağmen ücret iadesi yapılmadığı doğru mudur? Sözkonusu kanun maddesi hükümleri ve genelgenin belediyeler tarafından ne şekilde uygulandığı nasıl denetlenmektedir?   

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ