Zirvede Haber

Kafa karıştıran büyükşehir anketi! Bursa kaçıncı sırada?

Kafa karıştıran büyükşehir anketi! Bursa kaçıncı sırada?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, 25 büyükşehir ile 30 il belediyesi arasında yapılan bir anketin ilginç sonuçlarını bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Türkiye’nin araştırma şirketleri içinde ismi çok tartışılan Hakan Bayrakçı’nın SONAR’ı önceki gün 25 büyükşehir ile 30 il belediyesine dönük anketini açıkladı.

Ankette ilginç sonuçlar var.

Araştırmanın 1 Ağustos-1 Eylül tarihleri arasında, yurt genelinde büyükşehirler için 400, il belediyeleri için ise 300 kişiyle telefon görüşmesi yoluyla yapıldığı duyuruluyor.

Elde edilen ve veriler ve duyurulan başarı sıralaması ise çok ilginç.

İlk sıraya AK Partili Erzurum Belediyesi konmuş. Erzurum Büyükşehir Belediyesi hangi projesi ile Türkiye’nin en başarılı Büyükşehir Belediyesi olmuş doğrusu, biz de merak etmedik değil.

AK Partili Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sökmen yüzde 60.6’lık oranla birinci, CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yüzde 55.7 ile ikinci, AK Partili Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakıyüzde 54.2 ile üçüncü ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHPli Özlem Çerçioğlu da yüzde 53.6 ile dördüncü, yüzde 52.5 ile de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise 5. durumda.

SONAR’ın kafa karıştıran bu anketinde hemen her dönem parlatılmaya çalışılan CHP’li Eskişehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ise 7. sırada görünüyor. Aynı şekilde, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’ de 9. sırada dikkat çekiyor.

SONAR lutfetmiş, anketinde AK Partili Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ı da 8. sırada göstermiş.

Şirket, 15 Ekim’de ise üç büyük ilin ilçe belediyeleri ile Türkiye’deki diğer ilçe  belediye başkanlarının başarı sıralamasının yayınlanacağını duyurmuş.

SONAR’ın büyükşehir ve il belediye başkanlarına dönük bu anketi ne kadar inandırıcı bilmiyoruz ama, Bayrakçı’nın son KKTC seçimlerinde Ersin Tatar’ın değil, Mustafa Akıncı’nın seçimi kazanacağını iddia etmiş, iddiası tutmamış, Tatar  KKTC Cumhurbaşkanı seçilmişti.

Kafaları karıştıran son araştırmada CHP’li Yılmaz Büyükerşen’in alt sıralara atılması da gözden kaçmıyor.

Solcu anketçiler sanki Yılmaz Hoca’yı gözden çıkarmış gibi .

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ