Zirvede Haber

“Kent Meydanı oldu, bittiye gelmesin”

“Kent Meydanı oldu, bittiye gelmesin”

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, Yenişehir ilçesinde yapılması planlanan Kent Meydanı projesi hakkında, “Oldu, bittiye gelmesin” çağrısında bulundu.

Özel, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

Yenişehir‘de yıllardır çok ciddi bir parklanma sorunu yaşandığımızı tüm halkımız gibi bizlerde yaşayarak görüyoruz.  Salı günleri Pazar kurulması dolayısıyla yaşanan park sorununu bir yana bırakın, normal günlerde dahi vatandaşlarımız araçlarını park etmeye yer bulamıyor. İlçemizin en büyük sorunlarından biri olan ve adeta kangren haline dönüşen otopark sorununun çözülmesine yönelik şuan elimizde önemli bir imkân olduğu halde, onun da yok edilmek üzere olduğunu üzülerek görüyoruz. İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak bizler; yapılması planlanan yanlışa dur denmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Şehrimizin merkezinde bulunan eski Osmangazi Lisesi ve eski Santral Parkı içerisine alan 14 bin m²’lik boş alanı, Yenişehir’in geleceği düşünülerek yerinde bir proje ile değerlendirmenin ilçemiz için oldukça önemli olacağı kanaatindeyiz.

Birkaç hafta önce ilçemize yapılması planlanan Kent Meydanı Projesi hakkında bilgi almak ve halkımızın ihtiyaçları doğrultusuna bu konuda ki taleplerimizi iletmek üzere ilçemizde ki siyasi partilerin ilçe başkanları olarak Belediye Başkanı Sayın Davut Aydın’dan randevu talebimiz maalesef olumlu karşılanmadı ve ilçe başkanlarının görüşme talepleri reddedildi. Son yapılan meclis toplantısında daha önce söz verilen kent meydan projesi içerisinde yer alan yer altı otoparkı bölümünün tamamen çıkarıldığı düz bir meydan yapılacağını, sadece 40 araç için park alanı ayrıldığını, birkaç hafta içinde ihaleye çıkılacağını büyük bir üzüntü ile öğrendik. Yaptığımız teknik incemeler ve çevre ilçelerde ki otopark çalışmaları hakkında aldığımız bilgileri, halkımızın talepleri ile birleştirdiğimizde bizim kanaatimiz; “Yenişehir’e yapılması planlanan meydanın altında yer altı otoparkı olmaması, ilçemizin geleceği açısından çok vahim ve endişe verici bir durum olduğudur. Bu yanlıştan ise bir an önce dönülmesi gerekliliğidir.”

Yenişehir halkımıza bir önceki dönem Belediye Başkanı’nın yüzbinlerce TL ödeme yaparak çizdirdiği Kent Meydanı Projesi’nde 5 bin m² yer altı otoparkı yapılacağı sözü verilmişti. Yine mevcut Belediye Başkanı seçim taahhütlerinde bu alana meydan ve yer altı otoparkı yapacağına dair hemşerilerimize söz vermişti. Katlı Otopark ve Kapalı Pazar yeri Projesinde ki yer altı otoparkı yerin 3 m altına inildiği halde yer altı otoparkı projeden çıkartıldı. Geçtiğimiz yıl ilçemizde yapılacak kent meydanının adı Osmangazi Meydanı olarak kamuoyuna açıklandı. Ama sonrasında anlaşılmaz bir şekilde bu meydan projesinden Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osmangazi’nin ismi çıkartılarak Millet Bahçesi olarak değiştirildi.

İlçemizde yapılması planlanan ve yakında ihaleye çıkacak olan Millet Bahçesi Projesi’nde süs havuzu, çocuk oyun alanları, oturma bankları bulunuyor. Bu ise oldukça yoğun bir halk kitlesinin gece ve gündüz kent meydanına akın etmesi anlamına geliyor. Ayrıca yanında bulunan Kültür Merkezinde yüzlerce vatandaşımızın katılımıyla yapılacak olan etkinlikleri ve bölgede ki esnaflarımızın araçlarını da düşündüğümüzde o bölgeye en az 400 araçlık bir otopark gerekliliği apaçık ortadadır.”

Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Komşu ilçemiz Kestel’de geçen dönem milyonlarca TL harcanarak ilçede otopark ihtiyacı olduğu halde yer altı otoparkı olmadan düz bir kent meydanı yapılmış ve büyük bir törenle hizmete alınmıştı. Yeni gelen Belediye Başkanı ise yapılan o kadar masrafa rağmen geçtiğimiz aylarda otopark ihtiyacı dolayısıyla o meydanı komple yıkarak, projesinde yer altında katlı otopark olacak yeni bir kent meydanı inşasına başladı. Kestel’de maalesef vatandaşın cebinden milyonlarca TL bu şekilde çöpe atılmış oldu. Yenişehir’de de böyle bir olay yaşanmaması için yapılan bu yanlıştan bir an önce dönülmelidir. Hemşerilerimizin 1 TL dahi parası boşa harcanmamalıdır.

14 bin m²’lik bir alanda ilçemizde yapılması planlanan Kent Meydanı’nın, en az 8 bin m2’lik alanının kesinlikle daha önceden planlandığı şekilde yer altı otoparkı olarak projelendirilmesi, ilçemizde ki otopark sorununu önemli bir şekilde çözüme kavuşturacaktır.

Yenişehir için oldukça hayati öneme sahip böyle bir alanı bir daha bulabilmemiz oldukça zor’dur. O yüzden bu alan değerlendirilirken önümüzdeki birkaç yıl için değil, Yenişehir’in en az 50 yıllık sorununa çözüm bulunması için proje üretilmelidir. Maliyetin biraz daha fazla olacağı konusunda hepimiz hem fikiriz. Yenişehir’in ihtiyaçları doğrultusunda projenin eksik veya yanlış yapılmasındansa bir yıl daha bekleyerek, hem Çevre ve Şehircilik Bakanlığından hem de Büyükşehir Belediyesinden alacağımız katkı payının daha da arttırılması sağlanarak, yer altı otoparkı ve meydan projesine başlanılması gerekliliği kanaatindeyiz.

Bilinen bu gerçekler ve bilgiler ışığında, yapılması planlanan bu yanlış projeye devam edilirse, bu ciddi bir yönetim beceriksizliği olacak ve bu yüzden Yenişehirli vatandaşlarımızın parası heba edilerek aynı zamanda tüyü bitmemiş yetimin hakkına girilecektir.

Yenişehir halkının menfaatleri ve onlardan gelen talepler doğrultusunda İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanlığı olarak bizler; yakında ihaleye çıkacak olan Millet Bahçesi Projesinde ki, 40 araçlık otopark yerinin tekrar düzenlenerek 8 bin m² en az 400 araç kapasiteli yer altı otoparkı ve üstüne kent meydanı yapılması isteğimizi yetkililere iletiyor, bu haklı talebimizi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ