Zirvede Haber

“AKP Hükümeti tarafından belirlenen emekliye zam oranı gerçek hayattan uzak kalmıştır!”

“AKP Hükümeti tarafından belirlenen emekliye zam oranı gerçek hayattan uzak kalmıştır!”

Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel ÖZKAN, Tüm Emekliler Sendikası Bursa Şubesi Başkanı Günay Onayman ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.

Başkan Günay Onayman, özellikle emekli sendikalarının hukuksal süreci hakkında açıklamalarda bulunurken, emeklilerin yaşam koşullarının her geçen gün daha da zorlaştığını ve Hükümet tarafından açıklanan maaş zammının “kesinlikle kabul edilir” olmadığını dile getirdi. Onayman, emeklilerin taleplerini de milletvekili Yüksel Özkan’ a ileterek, “çözüm konusunda destek” olmalarını talep etti.

Milletvekili Yüksel Özkan, 2019 yılında 706 dolara karşılık gelen ortalama memur maaşının, 2020 yılı sonunda 570 dolara düştüğünü, memur maaşının bir senede 136 dolar eridiğini, 2002’de ortalama memur maaşıyla “22 çeyrek altın alınabilirken, bu rakamın bugün 6’ya” gerilediğini söyledi.

Özkan sözlerine şöyle devam etti; “sadece 2020-2021 Haziran ayları itibariyle 4 kişilik bir ailenin zorunlu harcamaları tam 1.262,00 TL artarken, ortalama memur maaşındaki artış enflasyon farkı ve temmuz ayı zammı da dahil aylık ortalama 734,00 TL’de kaldı. Yani harcamalar 1.262,00 TL , gelir ise 734,00 TL arttı. Aile bütçesi son bir yılda 527,00 TL ile 709,00 TL arasında değişen rakamlarda açık verdi. Maaşlar ortalama yüzde 10 eridi. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı, yani açlık sınırı 2.903,41 TL iken, AKP Hükümeti tarafından belirlenen zam oranı gerçek hayattan uzak kalmıştır” dedi.

AKP hükümeti tarafından yıllardır açlık sınırı seviyesinde maaşa mahkum edilen emeklilerin, bu yıl da enflasyona ezdirildiğini belirten Özkan, Tüm Emekliler Sendikası yönetimine haklı davalarında destek vereceklerini ve bundan sonraki çalışmalarında başarı dileklerini kendilerine iletti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ