Zirvede Haber

Siyasetin DOĞRU’sunu, Serdaroğlu açıkladı

Siyasetin DOĞRU’sunu, Serdaroğlu açıkladı

DOĞRU Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu amaçlarının AK Parti’yi demokratik yollarla sandıkla iktidardan indirmek olduğunu dile getirirken, hiçbir partinin alternatifi olmadıklarını dile getirdi.

Toplamda 2 yıl 6 ay süren, “Çoban Ateşi Hareketi” sonrası 26 Ağustos 2020 tarihinde Ankara’da tüm kurucularının katılımıyla DOĞRU Parti’yi kurduklarını hatırlatan Genel Başkan Rifat Serdaroğlu, mevcut partilerin hiç birinin alternatifi olmadıklarını dile getirdi.

DOĞRU Parti’nin, artık işlemeyen, ülkenin önünü tıkayan, çöp haline gelmiş, ülke siyasetinin alternatifi olduğunun altını çizen Serdaroğlu, “Lider ve genel merkez baskısının olmadığı, her seçimde adayların tüm üyelerin katılımıyla belirleneceği, parti içi demokrasinin en geniş anlamda kullanılacağı, tartışmaya, eleştiriye ve yeniliklere açık, çağdaş, özgürlükçü bir sistemi kurup Türk milletine armağan etmek istiyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de parti kurup siyaset yapmanın zorluğunu anlatabilmek için hep bir örnek verdiğini dile getiren Rifat Serdaroğlu, “ 1 genel merkez binası, 81 il binası, 974 ilçe binası tutulacak, doğru kadrolar oluşturulacak ve seçime hazırlanılacak! Bunu gerçekleştiren tek kuruluş var! Hayır AKP değil, o da yapamadı! O kuruluş T.C Ziraat Bankası’dır! Üstelik, sadece kurucularımızın, üyelerimizin ve dostlarımızın ufak maddi desteklerini alarak. Hiçbir illegal tarikata, cemaate, kuruluşa, harama asla müracaat etmedik, etmeyeceğiz” dedi.

Şu ana kadar 43 ilde örgütlendiklerini ifade eden DOĞRU Parti Genel Başkanı Rifat Serdaroğlu, “İl ve ilçe kongrelerimizi yapmaya başladık. Olabilecek en kısa zamanda, Büyük Kongremizi yapıp, ülke geneline yayılacağız. DOĞRU’ya üye olabilmenin tek şartı, Anayasamızın ilk 6 maddesine gönülden inanmaktır. Bu bizi “Türk Milleti” şemsiyesinin altında bir arada tutacak tek formüldür” dedi.

DOĞRU Parti’nin ilk ve öncelikli hedefinin, AKP’yi demokratik yolla bir an önce iktidardan indirmek olduğunun altını çizen Serdaroğlu, “Bunun gerçekleşmesi için, “Demokrasi ve Hukuk” Birliği adı altında her türlü birlikteliğe açığız! Atatürk ilke ve devrimlerinin, Türk Devletinde yeniden etkin olması, Cumhuriyetin kurucu değerlerine dönülmesi, durdurulan kalkınma, imar ve inşa hamlesinin yeniden başlatılması hedefimizdir. Bu tıkanmışlığı, “Atatürk’ü soykırım yapmakla suçlayan” milletvekiline ses çıkarmayan, son 15 seçimi de kaybedenlerle açamayız. Türk generallerinin ülkemizin bekası için yayınladıkları bildiriye “Zevzeklik” olarak bakan, 28 Şubat’a övgüler düzüp sonra da mahkemede, yaşları 83-89 arasındaki emekli komutanlardan şikayetçi olan muhalefet liderleriyle açmanın imkansızlığını gördüğümüz için, DOĞRU Partiyi kurduk. Muhalefet partilerini defalarca işbirliğine davet ettik. Fakat muhalefet partilerinin, muhalefet olmaktan memnun olduklarını gördük” dedi.

Muhalefet partilerine çağrıda bulunan Rifat Serdaroğlu, “Ülkedeki ve dış politikadaki tüm olumsuzluklara rağmen, AKP hala birinci parti olarak gösteriliyorsa, eğer birleşme olmazsa yine kaybedeceklerdir. Bu kayıptan sonra ne demokratik rejim ne partileri ne de kendileri kalmayacaktır. Çünkü ülkeyi “Taliban ile inanç yönünden farkımız yok” diyen Taliban ve İhvan temsilcileri yönetecektir… Kimse boşuna beklemesin. O Atatürk bir daha gelmeyecek. İş başa düştü. Hepimiz birer Atatürk olmalı ve onun emanetini gelecek nesillere sağlam teslim etmeliyiz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ