Zirvede Haber

Eyvah eyvah… Suyu çekilen İznik Gölü’nde iskelenin altına girdiler!

Eyvah eyvah… Suyu çekilen İznik Gölü’nde iskelenin altına girdiler!

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, İznik Gölü’ndeki su çekilmesiyle ilgili yaşanan tedirginliği bugünkü köşesine taşıdı…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Fotoğraf tedirgin etti… Çünkü, İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu güçlü bir heyetle Orhangazi’ye gitmiş, vatandaşı dinlemiş, sonra da İznik Gölü suyunun çekilmesiyle ortaya çıkan dehşet fotoğrafına imza atmış.

O fotoğrafta…

Türkoğlu ile birlikte İYİ Parti Genel İdare Kurulu üyeleri Hasan Toktaş ve Müberra Çakır ile Merkez Disiplin Kurulu Başkan Vekili Av. Şeyda Şahin ve Orhangazi İlçe Başkanı İsmail Kaya da var.

Hep birlikte…

İznik Gölü’nün üzerine iskele olarak uzanan ve gölün seyredilebildiği yapının altındaki fotoğraf üzerine İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’nu aradık.

Şunu söyledi:

“İznik Gölü’nün Orhangazi sahilinde suların 50 metre çekildiğini gördük. Suyun yüksekliği de 1.5 metreden fazla düşmüş. Şu an için 300 milyon metreküp su kaybı var. Bu da Bursa’nın 3 yıllık su tüketimi demek.”

Şunu vurguladı:

“Suyun bu kadar çekilmesi ve seviyenin düşmesi akla kuraklığı getiriyor. Hatta, bu mevsimde su çekilmesi normal. Fakat İznik Gölü’nde tek etken kuraklık değil. Hatta, en masumu kuraklık.”

Gözlemi şu:

“Sanayi ve işletmeler başta olmak üzere gölden kontrolsüzce su çekimi bu fotoğrafın ortaya çıkmasına yol açtı. Maalesef yanlış su politikaları nedeniyle İznik Gölü her geçen gün zarar görüyor.”

Bir kaygısı da şu:

“Ne yazık ki, İznik Gölü’nü besleyen derelerin suları da aynı şekilde işletmeler tarafından çekildiği için göle yeterince su gelemiyor.”

Beklentisi şu:

“Ana kaynak nedenlere inilmeli ve ulusal öneme haiz sulak alan olduğu için gölle ilgili koruyucu tedbirler daha da arttırılmalı.”

Kaygısı da şu:

“Bir yandan tarımsal sulamada kullandığımız, bir yandan balıkçılık için önemli geçim kaynağı olan İznik Gölü etrafındaki sanayileşme yüzünden maalesef suyun kalitesinde düşüş ve kirlilik gözlemleniyor.”

Umarız…

Çağrı karşılık bulur, İznik Gölü buharlaşıp yok olmadan önlemler alınır.

Yeşili, doğayı ve suyu korumak çok önemli

İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu ile suyun 50 metre çekildiği, seviyenin 1.5 metreden fazla düştüğü, 300 milyon metreküp su kaybı yaşanan İznik Gölü’nü konuşurken şu uyarıyı yaptı:

“Doğa harikası kaybedilirse geri dönüşü olmaz. Değerini anlamalı, bilmeli ve ona göre korumalıyız.”

Söylediği şu:

“Suyun bitebileceğinin farkına varalım. İklim krizini hissettiğimiz dönemde yeşili, doğayı ve suyu koruyalım.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ