Zirvede Haber

Lüks mobilya markası dünyaya açılıyor

Lüks mobilya markası dünyaya açılıyor

Mimar Şerif Soğukbulak, baba mesleği mobilyacılığı lüks bir markaya dönüştürdü. Soğukbulak, özel müşterilere hizmet verdikleri private” bir mağaza olan Richart Home ile modern projeler için mobilya tasarladıklarını söyledi. Marka, kısa süre içinde Türkiyeden global pazarlara açılacak.

Şerif Soğukbulak, 1975 yılından bu yana baba mesleği olan mobilyacılıktan yeni bir marka çıkardı. Yurt içinde ve yurt dışında lüks villa, malikane ve konut projeleri ile tanınan genç mimar, baba mesleğini “Richart Home” adı ile markalaştırdı. Richart Home, ilk mağazasını İstanbul Florya’da açtı. Markanın ikinci mağazası yakın zamanda Londra’da açılacak. Marka, daha sonra Almanya’da Frankfurt, İsviçre’de Zürih, Birleşik Arap Emirlikleri’nde Dubai ve Amerika New York’ta mağazalaşacak.

Bu mağaza konsepti biraz kapalı kutu”

Richart Home’un İngiliz tarzı mobilya tasarımları ile ortaya çıktığını vurgulayan Soğukbulak, “Dünyanın belirli şehirlerinde mimari proje, iç mekan tasarımları ve bu tasarımlara uygun mobilyaları Türkiye’deki kendi fabrikamızda üretiyoruz. Tasarımdan kuruluma kadar her süreci ekibimiz yönetiyor.” şeklinde konuştu. Deneyimli mimar, özel mobilyaların üretildiği mobilya fabrikasından çıkan tasarımları “Richart Home” markası ile taçlandırarak markalaşma yoluna gittiklerini vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı;

“İlk mağazamız Florya’da açıldı. Burada portföyümüzdeki özel müşterilerimize sunum yapıyoruz. Bu mağazayı özel showroom olarak düşünebiliriz. Yani herkes mağazaya giremiyor. Randevu ile hizmet veriyoruz. Müşteri ürünleri inceliyor, kendi projelerine uygun mobilya tasarımı seçiyor ve projeye özel mobilya üretimi yapıyoruz. Yani aslında bu mağaza konsepti biraz kapalı kutu gibi. Sadece özel müşterilerimize hizmet verdiğimiz private bir mağaza… Ultra modern ve lüks projelere ultra modern ve lüks mobilya tasarlıyoruz.”

Görkemli estetik ilkesini prensip edindik”

Mobilya ustası bir babanın oğlu olan Soğukbulak, “babasının ham materyale hayat veren dokunuşlara şahit olmasının kendisinde tasarım tutkusunu beslediğini” düşünüyor. Lüks mobilya tasarımında 360 derecelik bir bakış açısı sergilediklerine dikkat çeken mimar, tasarımlarında “görkemli estetik” ilkesini prensip edindiklerini kaydetti. Son yıllarda hem Avrupa hem de Arap Körfezi bölgesinde lüks villa ve malikane projelerinin A’dan Z’ye her aşamasına imza attıklarını vurgulayarak, “Tasarımlarımızda her zaman benzersiz bir sanatsal vizyon tercih ediyoruz. Genç ve dinamik ekibimizle Avrupa ve Amerika pazarlarına açılmanın heyecanını yaşıyoruz.” sözlerini kaydetti.

Türkiyeden globale lüks mobilya tasarım hizmeti

Richart Home, Avrupa ve Amerika pazarlarına açılarak mobilya tasarımında global pazarlarda rekabet edecek. Markanın merkezi İngiltere’nin başkenti Londra’da olacak. “Lüks, sıra dışı ve zamansız” tasarımlar ile dikkatleri üzerine çeken prestijli marka, hedef kitle olarak lüks yaşamı seven kişilere odaklanıyor. Şirketin bütün tasarım unsurlarının üretimi ağırlıklı olarak Türkiye’de, kısmen de Avrupa’da yapılıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ