Zirvede Haber

Körfez Yarış Pisti’nde BITCI Racing Rüzgarı Esti!

Körfez Yarış Pisti’nde BITCI Racing Rüzgarı Esti!

Motor sporları sahnesine hızlı bir giriş yapan takım, 3 pilotu ile start aldığı 5 yarışın 5’inde de birincilik elde etti!

Geçtiğimiz hafta duyurulan, McLaren F1 takımıyla ve MotoGP organizasyonuyla küresel ortaklıklar yaratmış olan Bitci Teknoloji’nin motor sporları programını BITCI Racing’i kurarak bir üst seviyeye taşıması haberi, ülkemiz motor sporlarında önemli bir yankı yaratmıştı.

Çıtasını yüksek tutan ve hedefini ‘Katıldığımız her şampiyonada şampiyonluk’ olarak belirleyen takım geçtiğimiz hafta sonu katıldığı Türkiye Pist Şampiyonası (TPŞ) ve Türkiye Karting Şampiyonası (TKŞ) yarışlarında iddiasını kanıtladı.

TPŞ’nin ikinci ayağında Maxi Grupta start aldığı iki yarışta da podyumun ilk basamağını kimseye bırakmayan yetenekli pilot Turgut Konukoğlu’nun yanında, ilk yarışta aldığı ikincilik ile BITCI Racing’in şampiyonada liderliğini sürdüren Milli Sporcusu İbrahim Okyay vardı. Sıralama turlarından itibaren tur dereceleri ile dikkat çeken iki pilot, hafta sonu kendi aralarında girdikleri sıkı rekabetle en renkli görüntülere imza attı ve izleyenlerin beğenisini topladı.

TKŞ’nin en üst kategorisi olan Formula Senior’da ise takımın başlattığı ‘Sporcu Yetiştirme Programı’ dahilinde BITCI Racing renklerine katılan genç yetenek Zekai Özen’in rüzgarı esti. Yapılan üç yarışın hepsinde damalı bayrağı ilk göğüsleyen pilot, böylelikle şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha atmış oldu.

Yarış sonunda Takım Direktörü İbrahim Okyay ‘Tüm ekip yeni kurulan BITCI Racing çatısı altında çok kısa bir sürede ilk yarışlarımıza hazırlandık. BITCI Teknoloji sahibi Çağdaş Çağlar’ın kurduğu takımda konusunda uzman yönetici ve sporcu kadrosunu bir araya toplaması elbette işimizi kolaylaştırdı, fakat yine de yeni bir takımın ilk 5 yarışının 5’inide hata yapmadan tamamlaması ve hepsinde birinci olarak damalı bayrağın altından geçmesi önemli bir başarı ve takımın koyduğu yüksek hedeflere umutla bakma konunda bir göstergedir. Özellikle yeni otomobİlimiz Audi RS3 LMS TCR ve BITCI Racing ile ilk yarışına çıkan Turgut Konukoğlu’nun hatasız performansı ve şampiyonanın en iddialı sporcusu olması takımı çok mutlu etti. Kartingdeki en zorlu üç yarışın üçünü de kazanan sporcumuz Zekai için ise söyleyecek çok söz yok. Zekai’nin geleceğin en parlak Türk sporcularından bir olduğuna eminiz.’, dedi.

BITCI Racing yarışlarda co-sponsorları İzeltaş, Glasurit, Vavacars, Vosmer, Turkrent ve Fikirmedya’yı da sporseverlerle buluşturmuş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ