Zirvede Haber

Hâlâ erişim sağlanmayan köyler ve insanlar mevcut!

Hâlâ erişim sağlanmayan köyler ve insanlar mevcut!

Kastamonu’nun başta Bozkurt ilçesinde olmak üzere  etkili olan selin yaralarının bir an önce sarılması için bölgenin afet bölgesi ilan edilmesini talep eden DSP Bursa Örgütü; “Olay gündemden düşürülmemelidir, hâlâ erişim sağlanmayan köyler ve insanlar mevcut. Küresel iklim krizi ile karşı karşıyayız!” dedi.

DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Kastamonu’da yaşanan sel felaketi birçok ilçeyi mağdur durumda bırakmıştır. Medya’da görülen kısımların akabinde ciddi can ve mal kayıpları vardır ve olmaya devam etmektedir. Biz tüm örgütümüzden yaşanan felaketlerle ilgili yardım kampanyası başlatmalarını istedik. Kampanyamızdan topladığımız yardım malzemelerini hem orman yangınları hem de selden etkilenen bölgelerine gönderdik. Olay gündemden düşürülmemelidir, hâlâ erişim sağlanmayan köyler ve insanlar mevcuttur. Şehir merkezlerinde olan kayıplar ve yüzen cesetler olayın ciddiyetini yansıtmaktadır.

Öncelikle Bozkurt ve etkilenen diğer ilçeler bir an önce afet bölgesi ilan edilmelidir.

Bir bölge afet bölgesi ilan edilirse:

  • Sağlık hizmetleri devlet tarafından ücretsiz karşılanmakta,
  • Ordu birlikleri başta olmak üzere tüm kamu görevlileri o bölgenin ihtiyaçlarının karşılanması için görevlendirmekte,
  • Maddi kayıplar devlet tarafından ödenerek zararların kısmen de olsa sonuçları hafifletilmekte,
  • Yemek, barınma, kıyafet gibi temel ihtiyaçlar afet bölgesi ilanından itibaren devlet tarafından ücretsiz olarak karşılanmaktadır. ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ