Zirvede Haber

Tek Adam Keyfi Yönetiminin iflası!

Tek Adam Keyfi Yönetiminin iflası!

Muğla’da devam ederken, Muğla-Milas-Bodrum hattındaki yangın yerlerinde incelemelerde bulunan CHP Bursa Milletvekili ve PM Üyesi Orhan Sarıbal, “Belediyeler çalışıyor. Bütün başkanlar sahada. Gönüllü vatandaşlar, belediye personeli de canla başla yangın afetini önlemeye çalışıyor ama kamu kurumlarından bir kişi bile yok. Her şeyi çözeceği söylenen Tek Adam Keyfi Yönetiminin iflas ettiğine bu yangınlarla bir kez daha şahit olduk” dedi.

Milas’taki termik santralin de bulunduğu bölgedeki yangınla mücadele ekipleriyle iki gün geçiren Sarıbal, belediye çalışanlarının, gönüllü vatandaşların canla başla yangına müdahale ettiğini söyledi. Sarıbal, izlenimlerini şöyle aktardı:

Havadan müdahale şart

“Belediye çalışanları, sivil gönüllü vatandaşlar yaralanma pahasına yangına müdahale ediyor. Ancak gördüğümüz şu ki, yerde ne kadar mücadele edersen et, yangını tamamen söndürmek, yayılmasını önlemek mümkün değil. Yukarıdan yani uçaklarla müdahale etmek gerekiyor. Bölgede bulunduğumuz süre boyunca birkaç kez helikopter ile müdahale olduğunu gördük ama hiç uçak yok. Mutlaka havadan etkili müdahale gerekiyor. Aksi takdirde yangının önüne geçmek mümkün olmayacak. Orman yanıp kül olduktan sonra ancak sönecek.”

Sistemin iflası

CHP’li Sarıbal, yaşanan yangın felaketine yapılan müdahalede yetersiz kalındığını vurgulayarak, sorumlu olarak “Tek Adam Keyfi Yönetimi” diye adlandırdığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni işaret etti. Sarıbal, şunları söyledi:

“Yaşadığımız felaket bize gösteriyor ki yangınları önlemede, müdahalede birinci sorumlu olan Tarım ve Orman Bakanlığı ve ona bağlı Orman Genel Müdürlüğü ciddi hiçbir hazırlık yapmamış. Ne uçak kiralanmış, ne yangınlar takip edilmiş. Oysa ‘bir çakmak yansa haberimiz olur’ diyorlardı ama son 9 günde 38 ilde toplamda 192’den fazla yangın meydana geldi. Halen 5 ilde 12 tane yangın devam ediyor. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Bu devlet kurumlarının bittiğini, her türlü sorunu çok hızlı çözeceğini iddia ettikleri Tek Adam Keyfi Yönetiminin iflası olduğunu gösteriyor.”

Evleri yananlara acil yardım gerekiyor

Yangının yarattığı korkunç bilançoya tanıklık ettiğini ifade eden Sarıbal, “Binlerce dönüm orman alanının yanı tarım alanları da tahrip olmuş. Binlerce dönüm zeytinlik yanmış. Bütün bunlara ek olarak yanan çok sayıda ev gördük. Evi yanan bazı vatandaşlarla bir araya geldik. ‘Her şeyimizi kaybetti’ diyorlar. Öncelikle evleri ile birlikte bütün eşyalarını kaybeden vatandaşlara hızlıca yardım yapılması gerekiyor” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ