Zirvede Haber

Kos Living’den tekstil koleksiyonu

Kos Living’den tekstil koleksiyonu

İskandinav ve Japon kültürünün harmanlanmasıyla yaratılan Kos Living, mobilyalardan sonra radarını sofra tekstili ve yatak odası tekstiline çevirdi. Markanın kurucusu Şehriban Ezim’in tasarladığı iki yeni tekstil serisi yine markanın karakteri olan dingin, yalın, minimalist ve zamansızlığı yansıtıyor.

Yaşam alanlarına zamanların ve stillerin üstünde modern dokunuşlarda bulunan Kos Living, yaz mevsimi için yüzde yüz ketenden üretilen yatak odası tekstilleri ve sofra tekstilleri ürettiğinin müjdesini veriyor. Toprağı ve natüralizmi anımsatan renk tonuyla bu özel seri her stilde ve tarzda yaşam alanına uyum sağlayabilecek şekilde tasarlanmış. Sürdürülebilirliğe çok önem veren markanın tekstil koleksiyonu da bu bağlamda yaratılmış.

Kos Living markasının yaratıcısı Şehriban Ezim, marka hikayesini şöyle anlatıyor: “Kos Living’i doğanın kendisini ve özgün estetiğini koruyarak bir yaşam tarzı inşa etmek için hayata geçirdik. Bu yaşam tarzının en güçlü kaynağı, dünyadaki tüm canlılara değer vermemiz. Her bir ürünümüz el emeği sonucu doğuyor. İnsan sağlığına zararlı olmayan sürdürülebilir materyallerle sade, modern, zamansız ürünler üretiyoruz. Bu ürünleri hayata geçirirken minimalist, dingin bir yaşam biçimini özümseyen İskandinav ve Japon tarzından esinleniyoruz. Hedefimiz tüm canlılara ve doğaya karşı etik duruşumuz ile farkındalık yaratan, doğal, çevre dostu, yalın ve zamansız marka çizgimiz ile ilham veren global bir ev ve yaşam markası olmak.”

Sürdürülebilirliğe dair hedeflerimiz

Kos Living’i hayata geçirirken bir şirketin döngüsünü sağlayan hedefleri değil, değerlerimizi önceliğimize koyduk. İnanıyoruz ki bir birey gibi bir şirketin/markanın da her şeyden önce etik değerleri, doğaya ve tüm canlılara karşı sorumluluğu olmalıdır.  Bu sorumluluk bilinci ile;

  • Karbon izini azaltacak şekilde lokal ve el işçiliği ağırlıklı üretime yoğunlaşmak ve beraberinde küçük üreticileri ve üretmek isteyen kadınları desteklemek.
  • Üretime dahil edilen her bir malzemenin %100 doğal, üretim süreçleri açısından çevreye zarar vermeyen ve doğa tarafından yenilenebilen olmasını hedefliyoruz. Bu bağlamda;
  • Mobilya grubumuzda sadece masif ağaç kullanıyoruz.
  • Endüstriyel ormanlardan, doğru kesim ile biyolojik çeşitliliğin korunduğunu ve kesilen ağaçların yerine yenisinin dikildiğini denetleyen ve buna istinaden FSC belgesi alan ağaçları üretimimizde kullanıyoruz.
  • Ahşap ürünlerde zehirli gaz salınımı oluşturmayan (Voc%0) Eurofin Gold Label, EN71-3 (ahşap oyuncak sertifikası), Fit For Food gıda uygunluğu sertifikalarına sahip %100 doğal içerikli yağlar kullanıyoruz.
  • Paketleme malzemelerimizin %70’i geri dönüştürülmüş doğal malzemelerden elde edilmiştir. Hedefimiz kullanılan tüm paketleme malzemelerinin geri dönüştürülmüş ya da yenilenebilir doğal malzemelerden olmasıdır.
  • Ürün çizgisi ve marka stratejisi olarak tüketicileri sürekli yenisini almaya, kullan-at davranış biçimine yönlendirmeyen hem çizgi hem de kalite bakımından zamansız ürünler üreterek ‘slowliving’e vurgu yapmak.

www.kosliving.com

Instagram:  @koslivingcom

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ