Zirvede Haber

Bursa Ovası’nı kurtarma girişimi!

Bursa Ovası’nı kurtarma girişimi!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa ovasında yaşanan önemli bir sorunla ilgili yaşanan gelişmeyi bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Bursa Ovası’nın son bekçileri onlar. Betonlaşmadan geri kalan arazilerinde tarım yapmaya çalışıyorlar ama sorunları var. En büyük sıkıntı sulama, siyasilerden buna çözüm istiyorlar.

Osmangazi Muhtarlar Derneği ve kısa adı OVA-DER olan, Ova Köyleri Dayanışma Derneği’nin organizasyonuyla önceki akşam Armutköy’de önemli bir toplantı vardı.

Toplantıya iktidar partisinden TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu Başkanı Hakan Çavuşoğlu ile Bursa Milletvekili Refik Özen davetliydi.

Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı, Osmangazi Ziraat Odası ve Çiftçi Mallarını Koruma Kurulu başkanlarıyla, kalkınma kooperatifleri başkanları, OVA-DER Başkanı Kasım Çiçek ve Gürsulu muhtarların da yer aldığı toplantıda, Armutköy, Dereçavuş, Çeltik, Çukurca ile diğer ova köylerinde  yaşanan sulama sorunlarına çözüm istendi.

Eski Bakan Çavuşoğlu ve Vekil Özen’e aktarılan sorunlar için anında harekete geçildi.

Bakan Çavuşoğlu’nun toplantıda, DSİ, BUSKİ ve UEDAŞ bölge müdürlerini arayarak ova mahallelerinde yaşanan sulama sorunlarının çözümü ve yeni altyapı yatırımlarının hızlandırılmasını istediğini öğrendik.

Toplantı sonrası görüştüğümüz Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı, hem Bakan Çavuşoğlu’nun hem de Vekil Özen’in taleplerine sıcak yaklaştıklarını ve çözüm noktasında da Bursa’nın bürokratlarına gerekli talimatları verdiklerini anlattı.

Ovadaki sulamanın ıslahı ve yeni yatırımlar konusunda çalışmaların bulunduğunu ancak bunların hızlandırılması konusunda adım gerektiğini anlatan Mandacı, “Eksik olmasın bakanımız ve vekilimiz üreticilerimizin sorunlarını dinleyip hemen harekete geçtiler. Kendilerine teşekkür ediyoruz. Kısa sürede olumlu netice alınacağını, uzun vadede de yeni yatırımların hızlanacağını düşünüyoruz” dedi.

OVA-DER Başkanı Kasım Çiçek de toplantının son derece olumlu geçtiğine değindi ve şunları söyledi:

“Her şey eli öpülesi çiftçimiz için. Ekmeğini topraktan kazanan çiftçilerimizin daha kaliteli ve verimli üretmesi için sorunları çözmeye dönük mücadelemiz sürecek” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ