Zirvede Haber

Covid-19’dan Vefat Eden Tüm Kamu Çalışanları Şehit Sayılsın! Aldığımız Maaş Yeterli Değil, İkinci Bir İş Kapısı Aramayalım!

Covid-19’dan Vefat Eden Tüm Kamu Çalışanları Şehit Sayılsın! Aldığımız Maaş Yeterli Değil, İkinci Bir İş Kapısı Aramayalım!

Türkiye Kamu-Sen, 6. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri kapsamında, kamu görevlileri için 600 lira seyyanen zam, 2022 yılı için yüzde 21, 2023 yılı için ise yüzde 17 artış talep etti. Memur ve emeklilerin 2022 ve 2023 yılı zamları için toplu sözleşme görüşmeleri başlıyor.

Konuyla ilgili Türk Sağlık Sendikası Bursa 1 Nolu Şube Başkanı Sabit Karabayır ve 2 Nolu Şube Başkanı Bilal Atik gazetemize ortak bir açıklamada bulundu. Açıklamada; “”Orta vadeli mali planlara bakıldığında, toplu sözleşme sistemine geçildiği 2012 yılından beri hedeflenen enflasyonun yüzde 5 olduğu ancak bu hedefe hiçbir yıl sonunda ulaşılamadığı görülmektedir. Buna karşın memur ve emekli maaşlarına yapılacak artışlarda hep hedeflenen enflasyon temel alınmıştır. Bugüne kadar gerçekleştirilen toplu sözleşme görüşmelerinde enflasyon farkı hariç maaşlara yapılması kararlaştırılan artışlar gerçekleşen enflasyonun sürekli altında kalmıştır. Hesaplaşma olmadan helalleşme olmaz. Geçmişin hesabı kapanmadan geleceğe bakılmaz.

“2022 ve 2023 zammı belirlenmeden önce geçmiş dönemdeki erimenin giderilmesi, ekonomik olumsuzlukların yarattığı yaraların sarılmasının zorunluluğunu ısrarla vurguluyor, memur ve emeklilerin ekonomik olarak kaybolan yıllarını geri istiyoruz. Geçtiğimiz dönemde ortaya çıkan kayıplarımıza mahsuben taban aylığa seyyanen net 600 lira telafi artışı talep ediyoruz. Taban aylığa artışın ardından kamu görevlilerine ve emeklilere 2022 yılının tamamı için ocak ayından itibaren yüzde 21 zam ve ayrıca yüzde 3 refah payı artışı istiyoruz. 2023 yılı için ise ocak ayından geçerli olmak üzere tüm kamu görevlilerinin ve emeklilerinin maaşlarına yüzde 17 zam ve yine ocak 2023’ten geçerli olmak üzere yüzde 3 refah payı talep ediyoruz. Enflasyon farkının ise TÜFE’nin maaşlara yapılan oransal artışların üzerine çıktığı aydan itibaren ödenmesini istiyoruz. Ayrıca başta sağlık çalışanları olmak üzere hayatını kaybeden tüm Covid-19 mağdurları için kamu personelinin şehit sayılmasını ve şehitlik rütbe haklarını almasını istiyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ