Zirvede Haber

29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Oluşumunu Tamamladı! “Bursa’da Farkındalık Oluşturarak Kadınları Sesi ve Nefesi Olacağız!”

29 Ekim Kadınları Derneği Bursa Oluşumunu Tamamladı! “Bursa’da Farkındalık Oluşturarak Kadınları Sesi ve Nefesi Olacağız!”
“Dünya ve ülkemiz kadın hareketinin ve Cumhuriyet Devrimlerinin kadının toplumsal yaşama eşit katılımı için açtığı yolu izleyerek; genelde insan hakları, özelde kadının insan haklarını savunmak, geliştirmek, toplumsal cinsiyet eşitliği bilinci yaratmak, demokratik, laik, sosyal, hukuk devletinin gereklerine uygun olarak, yasal planda ve yaşamın içinde ev, okul, iş, sosyal, siyasal alanda kadınların statüsünü yükseltmek, kadın ve çocukların her türlü şiddetten korunması için çalışmak” bu idiallerle yola çıkan kadınlar Divan Başkanlığını Aylin Nazlıaka’nın yaptığı kongrede Genel Başkanlığa Şenal Sarıhan’ı seçmişlerdi. Birkaç hafta sonrada Bursa kadrosu şekillenerek resmen iş başı yaptı. Bursa Şube Başkanlığını Sultan Yurdanal’ın üstlendiği A-Takımında Kurucu Üye sıfatı ile Zahide Sarıbocek, Meskure Gochan, Gülsüm Balcıoğlu, Handan Erişmiş Münevver Arar ve Müjgan Akbaş isimleri yer aldı.
 
Yurdanal gazatemize yaptığı özel açıklamada; “Bir yıl önce bu tarihlerde çok emek verdiğimiz Cumhuriyet Kadınları Derneği’nin Bursa Şubesini kapatmak zorunda kaldığımız bilgisini sizinle paylaşmıştık Dernek yönetiminin giderek kadının insan hakları savunuculuğundan uzaklaşması ve bir siyasi partinin politikalarına derneği hapsetmesi üzerine çok sayıda dernek şubemizle ortak karar vererek yeni bir dernek çatısı altında birleşme çalışmalarına başladık.
Pandemi koşullarının yarattığı zorluklara karşın Türkiye’mizin dört bir yanından 90 kadın arkadaşımızla bir araya gelerek, tüzük çalışmalarımızı tamamladık. 26 Ekim 2020 tarihinde “ 29 Ekim Kadınları Derneği” adıyla kuruluş başvurumuzu yaptık.
Yine pandemi yasakları nedeni ile 1. Olağan Genel Kurulumuzu 22 Haziran 2021 günü gerçekleştirdik. Dernekler Yasası’na göre yeni şube açılışının yapılabilmesi için ilk genel kurulun yapılması şartı olduğundan genel kurulumuzun ardından hemen yetki alarak Bursa Şubesi’nin açılışını gerçekleştirdik. Çalışma aşkımızı, Kurtuluş Savaşı kadınlarından ve toplumu ilerletme kararlılığında olan tüm önder kadınlardan alıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürürlüğe giren devrim yasalarını koruma ve daha da ileri götürme amacındayız.
Kadınların yaşam hakları başta olmak üzere tüm temel insan haklarının ihlal edildiği günümüzde, örgütlü bir kadın hareketinin önemini derinden kavrayarak, demokrasi güçleri arasında kadın duyarlılığı ve gözüpekliği ile yer alıyoruz. Basınımızı , sesimiz kadınlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ