Zirvede Haber

BASIN VE MEDYA ASIL İŞLEVİNİ YERİNE GETİREMİYOR! BASIN BAĞIMLI, TARAFLI VE İNAYETE MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ!..

BASIN VE MEDYA ASIL İŞLEVİNİ YERİNE GETİREMİYOR! BASIN BAĞIMLI, TARAFLI VE İNAYETE MUHTAÇ HALE GETİRİLDİ!..

Anadolu Spor Gazetecileri Derneği Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, basında sansürün kaldırılışının 113.Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “Basın, sansürden daha vahim olan ‘asıl işlevini yerine getirememe’ tehlikesiyle karşı karşıyadır” dedi.

Medyanın esas misyonunun kamusal bir sorumluluk olan ‘halkın haber alma hakkına’ aracılık etmek olduğunu vurgulayan Anadolu Spor Gazetecileri Derneği(ASGD) Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, “Ülkemiz basınının maddi manevi bağımlı, taraflı ve güçlülerin inayetine muhtaç hale getirilmesi utanç vericidir” şeklinde konuştu.

24 Temmuz basında sansürün kaldırılışının 113. Yılı nedeniyle yaptığı açıklamada, “İçinde bulunduğumuz dönemde basın ve medya, sansürden çok daha tehlikeli olan ‘gerçek görevini yerine getirememe’ tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna değinen Erdoğan, “Hep birlikte ne yazık ki, medyanın dumura uğramış haline tanık oluyoruz. Medya ve Basın konusu, bu ülkenin en fazla tartışmalı hale gelen, hukuk ve adalet sistemi kadar önemlidir ve gazetecilik, acilen bir kamu görevi önceliği başta olmak üzere yeniden tarif edilmelidir.

Eş zamanlı olarak da çağa uygun, sıfırdan yapılacak bir basın-medya kanunu ile ‘yaptırım gücü de olan tek bir meslek odası’ ile yeniden yapılanmalıdır” ifadesinde bulundu.

BASIN HAYATA TUTUNMA MÜCADELESİ VERİYOR!..

24 Temmuz 1908 yılının, gazetecilerin, dönemin sansür uygulamasına karşı çıktıkları bir tarih olduğunu belirten Erdoğan, “Ancak o tarihten bu güne basın bir türlü özgür olamamış, sansür her seferinde çok farklı yöntemlerle dolaylı ya da doğrudan olmak üzere devam etmiştir.

Üzücü gerçek şudur ki; Türk basını uluslararası düzeyde kabul gören basın özgürlüğü seviyesinin çok gerisindedir.

O sebeple de, 24 Temmuzlardaki hiçbir zaman gerçek bir bayram olarak kabul edilmemiştir.

Bu nedenle de tam tersine basın özgürlüğünü savunma ve sansürle mücadele etme günü olarak görülmektedir.

Kelimenin tam anlamıyla yaşama tutunma mücadelesi veren ülkemiz genel ve yerel basın-medyasını, evrensel standartlara yükseltmek için mesleki güç birliği şarttır.

Yönetenlerin de bu konuda üzerlerine düşen kamusal sorumluluklarını yerine getirmeleri elzemdir” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ