Zirvede Haber

Osmangazi’de “Elmasbahçeler” ateşinde akrabalık detayı!

Osmangazi’de “Elmasbahçeler” ateşinde akrabalık detayı!

Bursa’da Osmangazi Belediyesi, 2012 yılında yerine yenisi yapılacak diyerek yıktığı Elmasbahçeler Kültür Merkezi arazisini özel bir hastaneye otopark olarak tahsis etmişti. Tepki çeken olayın yankıları sürerken, İYİ Parti Osmangazi ilçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Erdönmez’in, hem arazinin tahsis edildiği özel hastanenin yönetim kurulu başkanı Ahmet Özkul, hem de Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile akrabalık ilişkisinin olduğunu ileri sürdü.

İYİ Parti Osmangazi İlçe Başkanı Mehmet Hasanoğlu, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle, 2012 yılında  Osmangazi Belediyesi tarafından yıkılan ve aynı yerine inşa edileceği söylenen Elmasbahçeler Kültür Merkezi arazisini Özel Hayat Hastanesi’ne otopark olarak tahsis edildiğini söylemişti.

AKRABALIK İLİŞKİSİ İDDİASI

Muhalefetin ve Bursalıların tepkisini çeken olayın yankıları sürerken, konuya ilişkin çok daha çarpıcı detaylar ortaya çıktı.

“AKP’NİN GERÇEĞİ YANDAŞ KAYIRMAK”

Hasanoğlu, “Bugün ortaya çıkan ilişkilere baktığımızda görüyoruz ki, AKP’li Belediyelerinin bir numaralı hastalığı olan nepotizmden başka bir şey değilmiş. İç içe girmiş girift akrabalık ilişkileri Osmangazililere hizmetin önüne geçmiş, yandaş kayırma her zaman olduğu gibi AKP’nin bir numaralı gerekçeleri olmuş” dedi.

OTOPARK FİŞİ KESİLİYOR

Eski Elmasbahçeler Kültür Merkezi arazisini otopark olarak kullanan hastanenin ise  araçlardan ücret tahsil ettiği de ortaya çıktı.

“GERÇEK PLANINIZI AÇIKLAYIN”

Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a, proje hakkında daha önce de soru soran İYİ Parti’li Hasanoğlu, şöyle konuşmuştu:

* Sayın Başkan, bu projenin temelini, neden Büyükşehir hizmet binasının tam karşısındaki gerçek yerinde değil de, farklı bir alanda attın? Yoksa Ankara yoluna cepheli arsa, rantsal değeri yükseldiği için iştahınızı mı kabarttı?

* Depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan bu Kültür Merkezi, hani aynı yerinde yapılacak ve Bursa’nın göz kamaştıracak projesi olacaktı? Hemşehrilerimizi hangi rantsal kaygılarla kandırdınız? Şu an otopark olarak kullandırdığınız yüksek değerli arsa için Bursa kamuoyuna gerçek planınızı açıklayın!

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ