Zirvede Haber

Sosyal Medya Kullanımı En Az 18 Yaş Olmalı

Sosyal Medya Kullanımı En Az 18 Yaş Olmalı

2007 yılından beri Sosyal medyada bulunan ve takipçisi 9 milyona yaklaşan Sosyal Medya Uzmanı Ahmet Aygün, sosyal medya kullanımıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Aygün, “Genellikle gününüzde en çok kullanılan platformlar ile çalıştım. Facebook üzerinde Türkiye’ye doğrulanmış profil kapalı olduğu zamanlarda ülkemize bunun açılması için başvurularda bulunarak ilk doğrulanmış profile sahip oldum. Bu sayede Türkiye’ye de başvuruların açıldığını duyurdum. Sosyal medya dediğimizde çok büyük bir Ağ’dan bahsediyoruz. Ben Corona Virüs sonrası bu denli artışı çok normal karşılıyorum. Ama sosyal medya kullanırken sık eleyip ince dokumalıyız. Aksi takdirde sosyal medya kullanacağım diye birçok mağduriyet yaşanmış olur. Bu artış önümüzdeki zamanlarda daha da fazla olacak diye bekliyorum. Artık her şey dijital oldu.” dedi.

Yaş kısıtlaması şart”

Sosyal medya kullanım yaşının 1 yaşına kadar indiğini ve ailelere çok önemli görevler düştüğüne de değinen Ahmet Aygün, sosyal medya kullanımında tüm ağlarda aslında bir yaş kısıtlaması mevcuttur. Örnek vermek gerekirse Instagram 13 yaş altı çocukların kullanmasına izin vermiyor ama tabii ki insanlar için bu yasağın çok bir önemi yok! Benim düşünceme göre sosyal medya yaş kullanımı en az 18 yaş olmalıdır. Küçük yaşlarda sosyal medyada bulunmak çok büyük bir risk. Çocuklar tamamen sosyal medya ile ilgilenip birçok fenomene benzemeye çalıştıkları için okul hayatlarını kötü etkilemektedir. Ailelerin çocuklarına bir yasak koymasını doğru bulmam, ancak sınırlandırmaları gerekmektedir. Genellikle destekleyici ancak doğru yolu da göstermek üzerine bir yol izlemeleri gerekiyor.” dedi.

Çocuk yaştaki kişilerde bile fenomen olma merakı olduğunu belirten Aygün, herkes fenomen olabilir mi sorusunu ise şöyle cevaplıyor: Sosyal medya fenomenleri genellikle çok fazla gösteriş yaptıkları için küçük yaştaki çocukların dikkatini çabuk çekiyor. Fenomen olmanın en büyük kuralı sosyal medyada yapmak istediğiniz sektör her ne ise içerik üreticisi, teknoloji tanıtımları, otomobiller hakkında bilgiler, moda ve bunun gibi farklı alanlardır ve bu konuların takipçiler ile düzenli bir şekilde paylaşılması gerekmektedir. Bunu severek ve özenerek yaparak, paylaşımları düzenli bir şekilde planlarlarsa sosyal medyada ciddi bir yer edinebilirler. Fenomen olan kişiler maalesef ki hayatlarını çok göz önünde yaşamayı seçiyorlar. En büyük hata burada yapılıyor. Lüks yaşamlarını göz önüne sürerek birçok küçük kardeşimize yanlış yönde yönlendirme yapıyorlar. Burada Fenomen arkadaşlarımın biraz daha yaşantılarını gizlemeleri gerektiğini düşünüyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ