Zirvede Haber

Mobil sanatın öncü markası EsteLita’nın web sayfası yayında

Mobil sanatın öncü markası EsteLita’nın web sayfası yayında

Türkiye’nin yetiştirdiği yenilikçi sanatçılar arasında yer alan Estel Lita Russo’nun yeni web sitesi www.estellitarusso.com yayında! Site üzerinden sanatçının EsteLita imzasıyla hayat verdiği ve her biri ayrı hikayeye sahip özgün mobil sanat eserlerine ulaşmak ve sipariş vermek mümkün.

Yurtdışında olduğu gibi Türkiye’de de giderek daha popüler hale gelen mobil sanat, yeni ve özgürlükçü bir sanat dalı olarak ileri görüşlü koleksiyonerlerin ilgisini çekmeyi sürdürüyor. Hayatı boyunca sanatla iç içe bir yaşam süren deneyimli sanatçı Estel Lita Russo da mobil sanatın Türkiye’deki öncü isimleri arasında yer alıyor.

İş ve sanat yaşamındaki çok yönlü deneyimleri ile Türkiye’nin yetiştirdiği yenilikçi sanatçılardan biri olan Russo, “geleceğin sanat akımı” olarak görülen mobil sanatı duvarlara ve tablolara yansıtıyor. Şimdi de sanatçının EsteLita imzasıyla hayat verdiği ve her biri ayrı hikayeye sahip özgün mobil sanat eserlerine ulaşılabilen yeni web sitesi www.estellitarusso.com yayına girdi! Sitede yer alan tüm eserlere, “Ağaçlar Çiçekler”, “Balık Deniz”, “Hayvanlar”, “Stres At”, “İnsanlar”, “Uçanlar”, “Manzara Şehir” ve “Mutluluk Bir Seçimdir” başlıkları altındaki kategorilerden ulaşılabiliyor. Sanatçının her bir kategoride yer alan mobil sanat eserleri tıklandığında ise resimler, isimleri, ilgi çekici açıklamaları ve büyük boyutlu halleriyle ziyaretçileri karşılıyor.

Özgün eserler site üzerinden sipariş edilebiliyor

www.estellitarusso.com adresinde sergilenen eserler, sitenin İletişim bölümünde yer alan Sipariş Metni üzerinden veya sitenin sağ üst bölümünde yer alan WhatsApp hattından iletişime geçilerek satın alınabiliyor. Sanatseverler, beğendikleri eserlere Fineart baskı veya kanvas baskı seçenekleriyle sahip olabiliyor.

Fineart baskı, asitsiz ve %100 pamuk tabanlı özel kağıtlar üzerine pigment (su bazlı) mürekkep ile yapılan ve normal oda şartlarında 100 ila 150 yıl ömrü bulunan baskı türü olarak tanımlanıyor. EsteLita imzalı Fineart tablolar, dünyanın en iyi kağıdı olarak kabul edilen Hahnemühle üzerine “Uluslararası Hahnemühle Sertifikalı Stüdyo” ünvanı almış bir stüdyoda basılıyor. Estel Lita Russo’nun Kanvas tabloları ise %100 pamuk tabanlı, asitsiz tual bezlerine su bazlı uzun ömürlü parlak renkli boyalarla basılıyor. Eserler, karkas kenarlarına dönerken çizime sadık kalınıyor. Her iki baskı çeşidinde de tüm tablolar sanatseverlerin eline bir hafta ile on gün arasında asmaya hazır olacak şekilde ulaştırılıyor.

Sanatla iç içe bir yaşam

Henüz daha 8 yaşındayken iplerden minik bebekler yaparak sanat yolculuğuna adım atan Russo, 11 yıl önce Kuklita Kukla Atölyesi’ni kurarak kukla üretimi ve eğitmenliği yapmaya başladı. Russo, aynı zamanda 3 kukla oyunu yazdı ve sahneledi. Sanatla hep iç içe olan Russo, yıllar içinde resim, seramik, heykel, fotoğrafçılıkla ilgili çalışmalara imza attı. Estel Lita Russo’nun sanat yolculuğuna bilgisayar sektöründeki uzun süreli çalışmaları da eşlik etti. Bilgisayar sektörünün yeni yeni parlamaya başladığı 1980’lerin ikinci yarısından itibaren yaklaşık 25 yıl boyunca bilişim sektöründe çeşitli pozisyonlarda çalıştı. Russo, şimdi de tüm deneyimlerimi harmanladığı yeni bir serüvene yelken açarak sanat yolculuğundaki rotasını “geleceğin sanat akımı”na çevirdi ve sınırsızYapıştırın

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ