Zirvede Haber

Qatar Airways’in Uluslararası Turizm Yasaklarının Kalkmasının Ardından Gerçekleştirdiği İlk Phuket Seferi Geleneksel Su Takı ile Karşılandı

Qatar Airways’in Uluslararası Turizm Yasaklarının Kalkmasının Ardından Gerçekleştirdiği İlk Phuket Seferi Geleneksel Su Takı ile Karşılandı

Dünyaca ünlü tatil noktası Phuket’e Airbus A350 ile haftada dört uçuş gerçekleştirecek olan havayolu; Business Class’ta 36, Economy Class’ta ise 247 koltuk ile hizmet verecek.

Qatar Airways, aşılanma oranlarının artması ile birlikte uluslararası uçuşların tekrar açılmasının ardından 1 Temmuz 2021 itibariyle Tayland’ın tatil adası Phuket’e uçuşlarına tekrar başladı. Bu uçuş, Airbus A350 ile Doha – Phuket arasında haftada dört sefer gerçekleştirecek havayolunun, uluslararası eğlence seyahatinin canlanmasında önemli bir kilometre taşı olacağına işaret ediyor. Haftalık 12 Bangkok uçuşuna ek olarak, Tayland’a haftada toplam 16 uçuş gerçekleştirecek olan havayolu, Avrupa, Orta Doğu ve Amerika Birleşik Devletleri’nden seyahat eden yolcularına, Orta Doğu’nun en bağlantılı ve en iyi havalimanı olan ve ‘Dünyanın En İyi Üçüncü Havalimanı’ unvanına sahip Hamad Uluslararası Havalimanı ile kesintisiz bağlantı sağlayacak.

Qatar Airways Group CEO’su Akbar Al Baker: “Phuket’e uçuşların yeniden başlamasıyla birlikte Qatar Airways, uluslararası turizmin canlanmasında önemli bir kilometre taşını işaret ediyor. Pandemi boyunca güvenlik, yenilik ve müşteri hizmetleri için standartları belirleyerek sektöre öncülük ettik. Yolcularımızın birçoğunun uçmaya ve Phuket gibi en sevdikleri tatil yerlerinden bazılarına kavuşmak için can attığını biliyoruz. Birçok egzotik plajı, aile dostu atmosferi, turkuaz suları ve lezzetli yerel mutfağı ile ünlü Phuket, yaz kaçamağı için ideal bir destinasyon. Turizm sektörünün toparlanmasını desteklemek için Tayland’daki ortaklarımızla birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Tayland Turizm Otoritesi (TAT) Valisi Yuthasak Supasorn ise şunları söyledi: “Qatar Airways gibi dünyanın önde gelen havayollarının, uçuşların yeniden açıldığı anda Phuket’e tekrar seferler düzenlediğini ve bunu haftada birden fazla uçuş olarak güvenle programladığını görmek son derece cesaret verici. Bu, Phuket Adası’nın efsanevi kumsallarının ve misafirperverliğinin keyfini bir kez daha çıkarmak için can atan uluslararası turistler arasındaki popülaritesinin harika bir göstergesi.”

2010’da lansmanı yapılan Phuket, o dönem Qatar Airways’in 93. uçuş noktası olmuştu. Tatil beldesi, özellikle Avrupa, Orta Doğu ve Amerika Birleşik Devletleri’nden gelecek turistler için oldukça çekici bir seçenek. 1 Temmuz 2021’den itibaren, uçuşlarından en az iki hafta önce tam aşılama yapılmış ve kalkıştan 72 saat önce PCR testi negatif olan uluslararası turistler, karantina olmaksızın Phuket’e girebilir ve adada özgürce hareket edebilirler.

Yolcular, Qatar Airways ile gökyüzünde eşsiz bir deneyim yaşarken aynı zamanda Skytrax tarafından belirlenen COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesinde 5 yıldız alan dünyadaki ilk küresel havayolu, 5 Yıldızlı Havalimanı, 5 Yıldızlı COVID-19 Havayolu Güvenliği ve 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesine sahip dünyadaki tek havayolu ile seyahat ettiklerini bilmenin rahatlığını yaşayabilirler. Bu başarılar, Qatar Airways’in, yolcularının hem yerde hem de havada sağlığını koruyan, mümkün olan en yüksek sağlık ve güvenlik standartları da dahil olmak üzere, yolculuklarının her noktasında üst düzey bir deneyim sağlama taahhüdünün altını çizmektedir.

1 Temmuz’dan itibaren Phuket uçuş programı:

Doha (DOH) – Phuket (HKT) QR 840: kalkış 02:55, varış 13:30 (Çarşamba, Cuma, Cumartesi, Pazar)

Phuket’ten (HKT) Doha’ya (DOH) QR 841: kalkış 02:30, varış 05:30 (Pazartesi, Perşembe, Cumartesi, Pazar)

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ