Zirvede Haber

Qatar Airways, Teslim Aldığı Yeni Boeing 787-9 Dreamliner ile Hizmete Sunmaya Başladığı Yeni Business Class Ürününü Tanıttı

Qatar Airways, Teslim Aldığı Yeni Boeing 787-9 Dreamliner ile Hizmete Sunmaya Başladığı Yeni Business Class Ürününü Tanıttı

Yeni Business Class Suite, tam mahremiyet sağlayan sürgülü kapılar, kablosuz mobil cihaz şarjı ve 79 inç tamamen yatan koltuklar ile donatıldı. Havayolu, çift motorlu uçaklara yaptığı stratejik yatırımlar ile yolcularına sessiz ve yakıt verimliliği açısından çevreci uçaklarla seyahat etme fırsatı sunuyor.

Qatar Airways, merakla beklenen yeni Business Class Suite’i içeren Boeing 787-9 Dreamliner yolcu uçağını, Avrupa ve Asya’ya yapılacak bir dizi önemli rotada sefere çıkarıyor. Bu seferlerin ilki 25 Haziran’da Doha-Milano uçuşuyla gerçekleşmiş oldu. Doha’dan Atina, Barselona, Dammam, Karaçi, Kuala Lumpur, Madrid ve Milano’ya hizmet vermesi planlanan ultra-modern uçak, 30 Business Class Suite ve 281 Economy Class olmak üzere toplam 311 koltuk yolcu kapasitesine sahip.

Eşsiz Qatar Airways tasarım DNA’sı ile dizayn edilmiş ve seçkin yolculara hitap eden yeni ‘Adient Ascent Business Class Suite’, kişisel, ferah ve işlevsel olan çağdaş bir tasarımı bünyesinde barındırarak yolcuların kendi özel alanlarında dinlenmesine olanak tanıyor.

Qatar Airways CEO’su Akbar Al-Baker: “Yolcularımıza benzersiz bir seyahat deneyimi sunma taahhüdümüze istinaden; merakla beklenen Business Class Suite’i, Qatar Airways’in en yeni geniş gövdeli uçağı Boeing 787-9 ile ağımızdaki bir dizi önemli rotanın hizmetine sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Tüm uçuşlarımızda 5 yıldızlı mükemmellik standartlarını ve Katar misafirperverliğini gözler önüne sererken, yeni Business Class Suite ile, bizlerle seyahat eden premium yolculara, pandemi sırasında daha da önem kazanan bir endüstri olarak benzersiz bir özel deneyim yaşatacak standartları belirliyoruz.” dedi.

Balıksırtı olarak düzenlenmiş 1-2-1 konfigürasyonda her bir suit, mahremiyet ve nihai konfor sağlamak için sürgülü bir kapı ile doğrudan koridor erişimine sahip. Bitişik merkez suitlerde oturan yolcular, kendi kapalı özel alanlarını oluşturmak için tek bir düğmeye dokunarak mahremiyet panellerini kapatabilme ayrıcalığını yaşarken, 79 inç tam düz bir yatağa dönüşerek uçakta yüksek düzeyde konfor sunan Business Class Suite ile rahatlayabilir, kişisel mobil cihazlarının hem iOS hem de Android cihazlarla uyumlu kablosuz şarj teknolojisiyle donatılmış özel bir telefon tutucusunda güvenli bir şekilde korunduğunu bilerek uçuşlarının keyfini çıkarabilirler.

Business Class Suite’in ayrıcalıkları, havayolunun ödüllü kabin ekibinin sektör lideri uçak içi hizmeti ile; dünya mutfağı, çeşitli yiyecek ve içeceklerin yanı sıra Qatar Airways’in isteğe bağlı alakart yemek menüsünün bir parçası olan sağlıklı vegan yemek seçeneklerini de içeriyor. Business Class Suite ile seyahat eden yolcular yalnızca ödüllü mutfağın tadını çıkarmakla kalmayacak, birinci sınıf yolcular Narumi, BRIC’S, diptyque, TWG Tea, Castello Monte Vibiano Vecchio ve The White Company gibi birinci sınıf markaların ürünleri ve olanaklarıyla keyifli bir gökyüzü seyahatinin kapılarını aralamış olacak.

Economy Class yolcuları ise, son tasarım ve en yeni teknolojinin bir örneği olan Recaro tarafından üretilen koltuklar ile hem mobil hem de iPad cihazları için kişisel elektronik cihaz tutucuya ek olarak, 13 inç Panasonic IFE dokunmatik ekrana sahip olacak. Yolcular ayrıca, eksiksiz yemek deneyimi ile ‘Quisine’nin keyfine varacak.

Qatar Airways, filosundaki Boeing uçaklarının en son üyesi 787-9’a yaptığı yatırım ile sürdürülebilirlik ve 2050 yılına kadar net sıfır karbon emisyonu taahhüdünün altını bir kez daha çizmiş oldu. Gökyüzündeki en genç filolardan birine sahip Qatar Airways, Afrika, Amerika, Avrupa ve Asya-Pasifik bölgelerindeki, stratejik açıdan uzun mesafeli hatlar için ideal bir seçim olan 53 Airbus A350 ve 37 Boeing 787 filosu ile uçmaya devam ediyor. 

Qatar Airways geçtiğimiz günlerde Skytrax tarafından belirlenen COVID-19 Havayolu Güvenlik Derecelendirmesinde 5 Yıldız alan dünyadaki ilk küresel havayolu oldu. Sektörün en prestijli güvenlik derecelendirmesi, Qatar Airways’in COVID-19 hijyen ve güvenlik standartlarının derinlemesine incelenmesi sonucunda geldi. Hamad Uluslararası Havalimanı da yakın zamanda Orta Doğu ve Asya’da Skytrax 5 Yıldızlı COVID-19 Havalimanı Güvenlik Derecelendirmesine layık görülen ilk havalimanı olmuştu. Alınan önlemler hakkında detaylı bilgi için qatarairways.com/safety adresini ziyaret edin.

Katar Devleti’nin ulusal taşıyıcısı Qatar Airways, şu anda dünya çapında 140’tan fazla noktaya uçuş gerçekleştiriyor ve uçuş ağını daha fazla noktaya yükseltmeyi planlıyor. Qatar Airways, önemli merkezlere eklenen ek seferlerle, rakipsiz bağlantı seçenekleri sunuyor ve bu da ihtiyaç duyulduğunda yolcularının seyahat tarihlerini veya uçuş noktalarını değiştirmelerini kolaylaştırıyor. Birçok uluslararası ödülü bulunan Qatar Airways, Skytrax tarafından düzenlenen 2019 Dünya Havayolu Ödülleri’nde “Dünyanın En İyi Havayolu” ve “Orta Doğu’nun En İyi Havayolu” seçildi. Ayrıca çığır açan bir Business Class deneyimi sunan Qsuite ile, “Dünyanın En İyi Business Class”ı ve “En İyi Business Class Koltuğu” ödüllerine layık görüldü.

Qsuite, 1-2-1 konfigürasyonlu koltuk düzeni ile, yolculara gökyüzündeki en geniş, tam mahremiyet sağlayan, konforlu ve sosyal mesafeli Business Class hizmetini sunuyor. Qsuite, Johannesburg, Kuala Lumpur, Londra ve Singapur dahil olmak üzere 40’tan fazla noktaya yapılan uçuşlarda mevcut. Qatar Airways ayrıca, havayolu sektöründe mükemmelliğin zirvesi olarak kabul edilen ve saygı duyulan “Yılın Havayolu” ödülünü beş kez alan tek havayoludur.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ