Zirvede Haber

Yaz geldi, trafik arttı! Metro inşaatı nereden başlamalı?

Yaz geldi, trafik arttı! Metro inşaatı nereden başlamalı?

Bursaray’ı son durak Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatacak projede ihale 5 Mayıs’ta yeniden yapıldı. Kazanan ve teklifi biliniyor, ama sonrasına ilişkin henüz bilgi yok. Bu süreçte, yaz sezonu başladığı için Mudanya Yolu trafiği arttı. O nedenle, inşaatın planlandığı gibi Emek-Geçit’ten mi, yoksa Şehir Hastanesi’nden mi başlaması gerektiği tartışılıyor… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz yazdı…

Kulağımız Ankara’da… Mahkemenin iptaliyle 5 Mayıs’ta yeniden yapılan Bursaray’ın Emek’ten Şehir Hastanesi’ne uzatılması ihalesinin akıbetini merak ediyoruz.

Gerçi…

5 Mayıs’taki ihalenin sonucunu bu sütunlarda 9 Mayıs’ta duyurabilmiştik, ama Ankara daha ketum davrandığı için onaylandı mı, itiraz mı var, yargı yolu mu açıldı bilemiyoruz.

Bildiğimiz…

27 Ekim’deki ihaleden sonra 2 Nisan’da temeli atılan Şehir Hastanesi Metrosu projesi, temel atıldıktan 5 gün sonra Yargıtay kararıyla iptal edildi. 5 Mayıs’taki ihaleyi Taşyapı-Söğüt İnşaat ortaklığı yeniden kazanırken, 27 Ekim’de 42 ay olan iş bitimi 700 güne indi, ihale bedeli 1 milyar 607 milyon 824 bin liradan 1 milyar 950 milyon 628 bin 508 liraya çıktı.

İşte…

Bu ihaleye ilişkin haber beklenirken, yeni tartışma başladı:

“İhale kesinleşirse inşaat nereden başlayacak?”

Anımsatılan şu:

“2 Nisan’da temel atılırken tünel inşaatlarının Mudanya Yolu’nda Bursaray’ın son istasyonu Emek’ten başlaması planlanmıştı. İnşaat  çalışması yolu etkileyeceği için arka sokaklardan güzergah hazırlanmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın girişimiyle de Geçit Ahmet Yesevi İstasyonu 500 metre ileri kaydırılmış, ana yolu kapatmadan Mudanya Yolu ulaşımının sağlanması hedeflenmişti.”

Üzerine durdukları şu:

“Mudanya Yolu trafiği zaten yoğun. Yaz döneminde daha da yoğunlaşıyor. Temel atıldığında inşaat başlasaydı, pandemi sürecinde bir aşamaya gelir, yaza kadar da sürücüler yeni düzene alışırdı.”

Şöyle düşünüyorlar

“İnşaat planlanan zamanda başlayamadı, yaz dönemiyle birlikte Mudanya Yolu trafiği arttı. Şimdi aynı noktadan başlamak büyük sıkıntı olur.”

Önerileri şu:

“Metro inşaatı Mudanya Yolu’ndan değil Şehir Hastanesi’nden başlamalı. Yaz yoğunluğu geçtikten sonra Emek-Geçit’ten de çalışma yapılabilir.”

Biz de hak verdik. Bu öneri daha makul çözüm.

Umutlanalım mı? Müteahhit eleman arıyor

Söğüt-Taşyapı ortaklığı, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun da katıldığı 2 Nisan’daki temel atma öncesi Balat’ta şantiye kurdu, iş makinelerini de getirdi.

5 Mayıs’ta yenilenen ihalede de en iyi teklifi veren Söğüt-Yapı ortaklığı Şehir Hastanesi Metrosu inşaatında çalışmak üzere teknik eleman aramaya başladı.

Müteahhidin eleman araması da işin başlayacağı şeklinde yorumlandı ve umut oluşturdu.

Yenişehir’deki tren yolu için Orhangazi’de maden ocağına tepki var

İzni… Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü verdi.

Buna göre…

Yenişehir bölgesindeki hızlı tren inşaatında kullanılacak malzeme için bazalt ocağı ve kırma-eleme tesisi yapmak üzere müteahhit firma  Orhangazi’ye bağlı Yeniköy’de maden ocağı açacak.

Ancak…

Ocağın açılacağı Ağlayan Kayalar mevkiinde yüzlerce çam ağacının kesilecek olması Yenköylülerin tepkisine yol açtı.

“Yenişehir nere, Orhangazi Yeniköy nere?.. Buradan oraya taş mı taşınır? Daha yakın bir yer bulamamışlar mı?” diyen köylüler kararın değişmesini istiyorlar.

Düzenledikleri tepki toplantısına da; CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu ile CHP, İYİ Parti, DP, Saadet, Yeniden Refah, Vatan partilerinin Orhangazi ilçe başkanlarıyla Ziraat Odası ve çevre muhtarlar katıldılar.

Yüksel Hoca panele gittiği Adana’da temel attı

CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan bir yandan yerel ve ulusal sorunları Meclis’te gündeme getiriyor, bir yandan TBMM komisyonlarındaki görevleri nedeniyle yurt dışı ziyaretler yapıyor.

Bir yandan da…

CHP Balkan Masası kapsamında, yıllarca temsil görevi üstlendiği Balkan camiası için çalışıyor.

Bu kapsamda…

Kosova paneli için gittiği Adana’da, Büyükşehir Belediyesi temel atmalarına katıldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ