Zirvede Haber

Google’de 7 milyonun üzerinde aramada, Türkiye’nin Mersin Limanında yakalan uyuşturucu kime ait? sorunun cevab

Google’de 7 milyonun üzerinde aramada, Türkiye’nin Mersin Limanında yakalan uyuşturucu kime ait? sorunun cevab

‘Mersin’den, Avrupa’ya uzanan Uyuşturucu Ticaretinin Perde arkası’  Google’de 7 milyonun üzerinde aramada, Türkiye’nin Mersin Limanında yakalan uyuşturucu kime ait?  Arandığı dikkat çekerken, Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), 16 ülke ile birlikte gerçekleştirdiği “Truva Kalkanı” Operasyonunda Mersin detayı ortaya çıktı.

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), 16 ülke ile birlikte gerçekleştirdiği “Truva Kalkanı” adlı operasyonda, dünya çapında 800’den fazla kişi gözaltına alındı. Şifreli iletişim sağlayıcısı EncroChat ve Sky ECC’nin şifrelerinin kırılması ile 100 ülkede 12 bin cihazdan 27 milyon mesajın dinlenmesiyle 300’den fazla suç örgütünün takibinin sağlanmasının ardından yapılan operasyonda, Ekvator’dan Mersin Limanı’na getirilen muz yüklü konteynerlere yapılan iki operasyonda yakalanan 1,76 ton kokain’nin sahiplerinin de yer aldığı ve yakalananlar arasında sancar ailesinden pkk terör örgütü üyesi kişilerin olduğu, Türkiye’deki uyuşturucunun Avrupa’ya sevkinden sorumlu olan Sancar ailesi ve Tarzan İbo lakaplı isimlerin bilgisine ulaşıldığı ortaya çıktı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi ve adli kayıtlar üzerinden yapılan tespitlerde, Türkiye genelindeki ‘ulusal’, ‘bölgesel’ ve ‘yerel’ organize suç örgütlerinin toplam sayısı 881 ve toplam 881 suç örgütünün eleman sayılarının toplamı ise 13 bin 691’dir. Ekvator’dan Mersin Limanı’na getirilen muz yüklü konteynerlere yapılan iki operasyonda yakalanan 1,76 ton kokain’nin arkasında Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI), 16 ülke ile birlikte gerçekleştirdiği “Truva Kalkanı” adlı operasyonda adları geçen ve Türkiye’de tespit edilen 881 organize suç örgütleri arasında yer alan Sancarlar ve Tarzan İbo lakaplı ikilinin olduğu gün yüzüne çıktı.  

‘Mersin’den, Avrupa’ya uzanan uyuşturucu ticaretinin perde arkası’ 

Avrupa Birliği Polis Teşkilatı (Europol) tarafından şifreli iletişim sağlayıcısı EncroChat ve Sky ECC’nin şifrelerinin kırılmasının ardından isimleri ortaya çıkan ‘Uyuşturucu Ticareti’, ’Gasp’, ’Dolandırıcılık’, ’Tehdit’, ‘Şantaj’, ‘Yağma’, ’Yaralama’ suçlarından Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesinin belirlediği  881 suç örgütü listesinde yer alan Civan . S.’ın başını çektiği neredeyse uyuşturucudan hepsi sabıkalı Sancar ailesi ve Tarzan İbo lakaplı organize suç örgütü lideri Süleyman Ç.’in, Mersin Limanı’ndaki iki operasyonda yakalanan 1 ton 760 kilo kokainin içinde bulunduğu muzun ithalatçısının Mersin Serbest Bölgesi’nde faaliyet gösteren Öz Şimşekler Gıda İç ve Dış Tic. San. Ltd. Şti.  Şirketinin sahipleri Nimet Ş., Halil İbrahim Ş. ile Mesut S., Rojbin S. ve Erdal Ş. ile bağlantıları geçmişe dayanmaktadır. Geçmişe dayalı araştırmalarda Sancar ailesi örgütünden isimlerin Van’da 233 kilo eroin, Adana’da 45 kilo kokain, Mersin’de 3 kilo kokain ile yakalanması olayları ve İstanbul’da yakalanan torbacıların uyuşturucuyu tedarik ettikleri adreslerin C. Sancar ve Tarzan İbo lakaplı organize suç örgütü lideri S. Çelik’e ait olması, Avrupa’da uyuşturucu ile yakalanan terör örgütü pkk üyesi Sancar ailesinden kişilerin olması ve verilen ifadelerde uyuşturucunun Türkiye üzerinden Avrupa’ya nakliyesini Sancarların yaptığı bilgiler göz önüne alındığında Mersin’den, Avrupa’ya uzanan uyuşturucu ticaretinin perde arkasında the millions cafe sahibi C. Sancar’ın başını çektiği Sancar ailesi ve Tarzan İbo lakaplı organize suç örgütü lideri S.Çelik ikilisi ortaya çıkmaktadır.

‘İstanbul’da Lüks rezidanslar ve kafelerde uyuşturucu ticaretinin ardında da Sancarlar ve Tarzan İbo ikilisi var.’

İstanbul genelinde başta Avcılar, Beylikdüzü, Esenyurt, Bahçeşehir ilçeleri başta olmak İstanbul geneli, her türlü uyuşturucunun temini ve dağıtımını yapan ‘Uyuşturucu Ticareti’, ’Gasp’, ’Dolandırıcılık’, ’Tehdit’, ‘Şantaj’, ‘Yağma’, ’Yaralama’ suçlarından sabıkalı ve Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesinin belirlediği 881 suç örgütünün adının olduğu listede yer alan, Sancarlar ve Tarzan İbo lakaplı ikilinin başını çektiği çetenin, Lüks restoran, kafe, rezidans, bar, diskotek gibi eğlence mekanlarına güney Afrika kökenli siyahileri paket serviste kurye olarak kullanarak uyuşturucu bağımlılarına her türlü uyuşturucuyu temin ettikleri son 1 yılda İstanbul’da yakalanan 22 torbacının ifadelerinde yer aldığı ifade edildi.

Avrupa Haber AJANSI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ