Zirvede Haber

Biz davula vurduk, tokmaktan ses geldi!

Biz davula vurduk, tokmaktan ses geldi!

” “Bir Ruhsar Pekcan Skandalı da Bursa’da: BÜYÜKŞEHİR’DE SİNERJİ HORTUMU” konulu basın açıklamamız, Bursa ve ülke gündemine bomba gibi düştü.” sözler dün yapmış olduğu basın açıklamasına, 17 dakika sonra yanıt veren Büyükşehir Danışmanı Ferhat Murat’a yeni sorular ile yüklenen İYİ Parti İl Başkanı Selçuk Türkoğlu’na ait.

Türkoğlu; “Bu skandal haber, Bursa Büyükşehir Belediyesi için bir kez daha ‘takke düştü kel göründü’ yorumlarını yaptırdı. Belgeleriyle birlikte kamuoyunu bilgilendirdiğimiz basın açıklamasıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın resmî maaşlı danışmanının, aynı zamanda SİNERJİ adlı şirketin sorumlu müdürü olduğu ve belediyenin bu şirketle binlerce liralık iş tuttuğu ortaya çıktı.

İlgili açıklamada cevaplaması için doğal olarak Başkan Alinur Akaş’a sorular yönelttik.
Ne var ki biz davula vurduk, tokmaktan ses geldi!
Sn. Aktaş duyduk ki, yenilen nane ifşa edildiği için panikleyip, Danışmanın Ferhat Murat’ı aslanların önüne atmış, cevap verme taşeronluğunu da ona yüklemişsin.
Öyle yağma yok, biz piyonlarla uğraşmayız, muhatabımız doğrudan sensin.


Neden mi?
Resmî maaşlı danışmanın Ferhat Murat düpedüz yalan söylüyor da ondan.
Bak hem açıklayalım, hem tekrar soralım:

1- Ferhat Murat’ın 2013 Yılında ortaklığından çıktığı şirkette imza yetkisi devam etti ve 2017 yılındaki şirket genel kurulunda da da imza yetkisi süresiz olarak uzatıldı.
(Bknz. 2017 Tarihli Ticaret Sicil Gazetesi Nüshası)

2- Üstelik İmza yetkisi türü ‘MÜNFERİDEN’; yani Ferhat Murat tek başına atacağı imza ile şirketle ilgili her türlü kararı alabilir, işlem tesis edebilir. Dahası alır, satar, borçlanır, banka işlemlerini yapar. Türkçesi, SİNERJİ’nin de sınırsız yetkilisidir Danışmanın Ferhat Efendi!

3- Sn.Aktaş sen de muhasebecisin çok iyi bilirsin, şimdi soru şu: Kim ortağı bile olmadığı bir şirkette bu kadar yetki sahibi olur? Ya da şöyle soralım: Hangi şirket sahibi, bu kadar geniş kapsamlı bir yetkiyi kime niçin verir?

4-Sn. Aktaş vatandaşın aklıyla alay etmeyin. ‘Ben 17-10- 2020 tarihinde danışman oldum diyen’ Ferhat Murat’ın, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde, tüm kampanyalarını yürüttüğünü, her türlü propaganda ve tanıtım işlerini de SİNERJİ aracılığı ile yaptığını cümle alem biliyor. Bu millet kül yutmaz!

5-Sinerji adlı şirketin sorumlu müdürü olan Ferhat Murat, aynı zamanda halen daha Büyükşehir Belediyesi’nin resmî maaşlı danışmanıysa; bu durumda hadi bakalım sen karar ver; Kim YALANCI, kim müfteri! Ya da sen hiç zahmet etme teşhisi kapı gibi belgelere bakıp Bursa kamuoyu koysun!

6- Faturalarını açıkladığımız 141.600 TL, SİNERJİ adlı şirketine Büyükşehir’den 2020 yılında verilen rakamdı. Sn. Aktaş, resmi Danışmanının doğrudan ticari bir parçası olduğu ortaya çıkan bu firmaya, önceki yıllarda Büyükşehir kasasından daha başka toplam ne kadar ödeme yaptırdın, esas onu açıkla!

7- Ve sen asıl, Ferhat Murat’ın, Kültür A.Ş. Başta olmak üzere Belediye iştiraki diğer şirketlere nüfuz ederek, hatta Ankara’daki resmî kurumlara kadar ulaşarak hangi işleri kotarıp ne kadar yükünü tuttuğunu bi zahmet araştırıp kamuoyunu aydınlatıver.

Bilmelisin ki, bu sorulara cevap verilip gereğinin yapılmaması; bilerek ve isteyerek ‘birlikte iş tutulduğu’ yönündeki iddiaları ayyuka çıkarır. Bizden söylemesi!” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ