Zirvede Haber

WhatsApp hatları kurdular, marketlere her ürünü satıyorlar tepkisi

WhatsApp hatları kurdular, marketlere her ürünü satıyorlar tepkisi

Koronavirüs salgınında yaşanan kapanmalar nedeniyle internet alışverişlerine ilgi bir hayli arttı. Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs, “Birçok üyemiz online satışı kendi çapında yapıyor. Alo bakkal veya WhatsApp hattıyla siparişi götürüyor. Çok başarılı olan arkadaşlarımız var. Ben bunu tüm Bursa’ya yaymak istiyorum. Markette kesinlikle her ürün satılmamalı. Eğer market her ürünü satacaksa, esnaf da her ürünü satmalı, fakat esnafımız fiziki yapısından dolayı satamıyor. Bir marketin satacağı ürün bellidir. Bunun ev tekstili veya oto lastikle ne alakası var. Dolayısıyla her ürün satılmamalı” dedi.

SEMA ÜSTÜNTAŞ / BURSADA BUGÜN   bursadabugun.com

Bilişim Sanayicileri Derneği’nin açıkladığı e-ticaret raporuna göre, Türkiye’de e-ticaret harcamaları 2020 yılında pandeminin etkisiyle yüzde 45 oranında arttı.

ALİNUR BAŞKAN’DAN RANDEVU TALEBİMİZ OLDU” 

Bursa Bakkallar Odası Başkanı Muhammet Nuri Örs, “Ramazan çekleri kampanyasına 808 üyemiz dahil oldu. Bu sayede 2 milyon 250 bin gelir kaydı Bursa bakkal esnafında kalmış oldu. Bu durumdan çok mutluyuz. Bundan sonraki yıllarda da aynı şekilde bunun devamını bekliyoruz. Bursa Büyükşehir Belediyesi ‘Kart 16’ diye bir kartı çıkarttı. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Alinur Başkan’dan randevu talebimiz oldu. İlçe belediyelerimizle görüşüp, bu destek paketini bir sonraki yıllarda da alırsak çok mutlu olacağız” vurgusunu yaptı.

PERAKENDE YASASININ ÇIKMASI LAZIM

“Biz kimseyle rekabet etmiyoruz” şeklinde konuşan Örs, “Ben 1993 yılından beri baba mesleği olan bakkallık yaptığımdan dolayı, bakkalların sorun ve sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Bu sorunlara günübirlik çözümler yerine, devletin ve milletin yararına olabilecek kalıtsal çözümler üretmek gerekiyor. Perakende yasasının çıkması lazım. Bu konunun yıllardır üzerinde durduk. Bu teşkilatı yaşatmamız lazım. Biz pozitif ayrımcılık istemiyoruz.  2010 yılından bugüne kadar Ticaret Bakanlığı’na 13 tane dosya sunduk” şeklinde konuştu.

“MARKETTE HER ÜRÜN SATILMAMALI”

Örs, “Markette kesinlikle her ürün satılmamalı. Eğer market her ürünü satacaksa, esnaf da her ürünü satmalı, fakat esnafımız fiziki yapısından dolayı satamıyor. Bir marketin satacağı ürün bellidir. Bunun ev tekstili veya oto lastikle ne alakası var. Dolayısıyla her ürün satılmamalı. Ben her şeyi perakende yasasına getiriyorum, çünkü bizim bir yasamız yok. Ticaret kuralları var fakat ticaret kurallarını belirleyen bir yasa yok. Türkiye Rekabet Kurulu Başkanı ile görüşüyoruz, yanlış anlıyor. Çok net söylüyorum, hata yapıyorlar. Pazar payı biraz daha farklı alanlara kayıyor. Bursa birçok projenin öncülüğünü yapmıştır. Bu konuda da öncülük yapmak istiyoruz. Bununla ilgili benim çok ciddi çalışmalarım var. Biz online satışı çok rahatlıkla bakkallarla yapabiliriz. Birçok üyemiz online satışı kendi çapında yapıyor. Alo bakkal veya WhatsApp hattıyla siparişi götürüyor. Çok başarılı olan arkadaşlarımız var. Ben bunu tüm Bursa’ya yaymak istiyorum” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ