Zirvede Haber

YANDAŞ VE ŞANTAJCI SÖZDE GAZETECİLERE NASIL KIYAK YAPTINIZ?

YANDAŞ VE ŞANTAJCI SÖZDE GAZETECİLERE NASIL KIYAK YAPTINIZ?

CHP Bursa Büyükşehir Meclis Üyesi Şahin Sevinç , İl Başkanı İsmet Karaca ile birlikte istişare yaparak; organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in açıklamalarında adı geçen Veysi Ateş ve Süleyman Özışık’ın, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce çeşitli organizasyonlarda görevlendirildiğini tespit ederek, bu organizasyonlarla alakalı belediye meclisine soru önergesi verdi.

Sevinç; konu ile ilgili sosyal medya sayfasında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

YANDAŞ VE ŞANTAJCI SÖZDE GAZETECİLERE NASIL KIYAK YAPTINIZ?

“Değerli dostlar;

CHP Bursa İl Başkanı Sn.İsmet Karaca  ile istişaremiz  doğrultusunda, bugün genelgemizi hazırladık ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne sorularımızı yazılı olarak ilettik.

Son günlerde; organize suç örgütü lideri Sedat PEKER’in açıklamaları ile kamudan bir takım yandaş ve şantajcı medya mensupları ve sözde gazetecilere nasıl kıyaklar yapıldığını, kamu kaynaklarının, tüyü bitmemiş yetimin hakkının nasıl peşkeş çekildiğinin göz önüne serildiği ülkemizde ; bizler de Bursa’da bu kaynakların, kimlere peşkeş çekildiğini sorduk.

BURSA’NIN KAYNAKLARI KİMLERE PEŞKEŞ ÇEKİLDİ?

CHP Genel Merkezimizin ve Bursa İl başkanımızın yolsuzlukla mücadele de kararlı duruşunu, temiz toplum adına, garip gureba adına biz de Bursa Büyükşehir Meclisi’ne taşıdık.

En çok dürüstlükten ve vatan sevgisinden bahseden şaklaban gazetecilere hangi kurumdan ne kadar kıyak yapılmış, Bursa’nın kaynakları kimlere peşkeş çekilmiş, kendilerinden yanıt bekliyoruz.

Eğer yanıt verebilirlerse, sizlerle yanıtlarını paylaşmak boynumun borcu olsun. Yanıt veremez iseler de, bu cevapları alana kadar bu işin peşini bırakmayacağımı siz değerli Bursa’lılara bildirir, saygı ve sevgilerimi sunarım.”

CHP’li Büyükşehir Meclis Üyesi Şahin Sevinç’in, Bursa Belediyesi’ne verdiği önergede şu sorular yer alıyor:

BU ORGANİZASYONLARA KİMLER ARACI OLMUŞTUR?

“Basında yer alan haberlerden, suç örgütü yöneticisi olduğu gerekçesiyle aranan Sedat Peker’in ifadelerinde adları geçen Veyis Ateş ile birlikte programlar yaptığı Süleyman Özışık’ın belediyemiz bünyesinde kimi organizasyonlarda görevlendirildiği anlaşılmaktadır.

Aşağıdaki sorularımızın ivedilikle cevaplandırılmasını arz ederim.

KONULARINDA UZMAN DİYE NİTELENDİRDİĞİNİZ BU KİŞİLERE NE KADAR ÖDENMİŞTİR…?

Konularında uzman gazeteciler diye nitelenerek direkt kendilerinden ya da bağlı oldukları ajanslardan hizmet satın alınarak para ödenen Veyis Ateş ve Süleyman Özışık’ın birlikte ya da ayrı ayrı;

1) Adı geçen kişilerin belediyenizle iş yapması için aracı olanlar var mıdır? Aracı olanlar var ise kimlerdir?

2) Adı geçen kişiler 2016 yılından bu yana belediyenizin hangi organizasyonlarından görev almışlardır? Birlikte ya da ayrı ayrı katıldıkları organizasyonlar liste halinde nelerdir?

3) Bu kişiler ya da (varsa) ajanslarına, 2016 yılından buyana her yıl ve her organizasyon için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle, kaç lira ödenmiştir?

4) Bu kişiler ya da (varsa) ajanslarına, 2016 yılından buyana her yıl ve organizasyon için ayrı ayrı belirtilmek suretiyle, para ödenirken, miktarın belirlenmesinde hangi kriter ya da kriterler uygulanmıştır. Hizmet satın alma işlemi hangi yöntemle yapılmıştır. Her bir organizasyon için ayrı ayrı belirtiniz.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ