Zirvede Haber

İkinci El Araç Ekspertizindeki Yeni Düzenlemeden İşletmeler Memnun

İkinci El Araç Ekspertizindeki Yeni Düzenlemeden İşletmeler Memnun

Haziran ayı ile birlikte yürürlüğe giren uygulamada, Ticaret Bakanlığı, 8 yaş ve 160 bin km altındaki 2.el otomobillerin noter satışından maksimum üç gün önce yaptırılmış ekspertiz raporuna sahip olması gerektiğini belirterek, raporsuz satış yapan işletmelere cezai yaptırım uygulanacağını bildirdi. Ayrıca, ekspertiz hizmetinin alınacağı firmanın TSE 13805 HYB belgesine sahip olup olmadığı ve firma tarafından sunulan ekspertiz raporunun ilgili standartlara uygunluğunun noterler tarafından kontrol edileceği aktarıldı.

TÜV SÜD Türkiye CEO’su Emre Büyükkalfa, kurumsallaşma yolunda atılan adımlarda sona geldiklerini belirterek ; ‘’ Son dönemde ikinci el araç ekspertiz sektöründe yaşanan yoğunlukla birlikte müşterilerin güvenebilecekleri ekspertiz firmalarına olan ihtiyacı her geçen gün daha da artıyor. İkinci el araç ekspertiz raporunda, aracın mevcut ve geçmiş durumu hakkında detaylı bilgiler yer alması sebebiyle alıcılar araçlarını güvenle satın alabiliyor ’’ ifadelerini kullandı.

Son olarak TSE 13805 HYB Hizmet Yeterlilik Belgesi’nin önemine değinen Büyükkalfa; ‘’ Otomobil ekspertiz işlemleri aracın geçirdiği kazalardan sonra değişen parçalarından, sorun ya da masraf çıkarabilecek parçalara kadar tüm noktaların detaylı bilgilerini içeriyor. Ekspertiz işlemleri tamamlandığında, ekspertiz hizmetini satın alan kişiye ikinci el araç ekspertiz raporu veriliyor. Ancak raporun verilmesinde alıcının dikkat etmesi gereken en önemli nokta TSE Hizmet Yeterlilik Belgesi. İnsanların beklentilerine karşılık verebilecek, ikinci el oto ekspertiz hizmetinde alıcı ve satıcı arasındaki iletişime netlik kazandırabilecek, tam bağımsız, doğru ve güvenilir ticaret ortamını sağlamak adına yapılan düzenlemeleri sonuna kadar destekliyoruz ‘’ dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ