Zirvede Haber

Bursalı muhtarlardan çağrı; Bodrum’a değil buraya gidin!

Bursalı muhtarlardan çağrı; Bodrum’a değil buraya gidin!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursalı muhtarların ‘Türkiye Muhtarları El Ele’ projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk toplantıdaki izlenimlerini bugünkü köşesine taşıdı…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kulanndı:

İçişleri Bakanlığı’nın Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu işbirliğiyle başlattığı, ‘Türkiye Muhtarları El Ele’ projesinin ilk ayağı geçtiğimiz hafta Doğu’nun incisi Van’da gerçekleştirildi.

Bursa’dan Marmara Muhtarlar Federasyonu’nu temsilen bir heyetin de katıldığı toplantının son derece faydalı geçtiğini öğrendik.

Dün sabah bir çay içimi ofisine uğradığımız Marmara Muhtarlar Federasyonu Başkanı ve Tuzpazarı Mahalle Muhtarı Ferruh Sevimgil, Van’ın güzelliklerini anlata anlata bitiremedi.

Aynı sözleri programa katılan Osmangazi Muhtarlar Derneği Başkanı Burhan Mandacı’dan da işittik.

 

Bölücü örgütle ilintisinden dolayı HDP’li başkanların görevden alındığı ve kayyum Vali ile kaymakamlar tarafından yönetilen belediyelerin Van’ı ve ilçelerini batı kentleri gibi modernleştirdiğini duyuyoruz.

İçişleri Bakanlığı da zaman zaman sosyal medya hesaplarından paylaştığı fotoğraflarla kayyumların yönettiği şehirlerdeki değişimi hatırlatıyor.

Bunlar gerçekten güzel gelişmeler.

Seçimle işbaşına gelen HDP’li belediye başkanlarının bölücü örgütle ilişkilerinin tespitinin ardından açığa alınmalarıyla birlikte belediye kaynaklarının tümünün Van halkının yararına kullanıldığı anlaşılıyor.

Bölücü örgüte aktarılan kaynakların Van’ın gelişimi ve modernleşmesi için kullanılmasıyla buraya gelen yerli yabancı turistlerin kentteki ve ilçelerdeki değişimi fark ettikleri söyleniyor.

  

Van insanının cana yakınlığı ve misafirperverliğine de övgüler düzen Federasyon Başkanı Sevimgil şunları söyledi.

“Van’da şehirleşme anlamında göz kamaştırıcı bir değişimi fark ettik. Yollar, parklar, kamu binaları, göl sahilindeki modernleşme dikkatimizi çekti. Aynı şekilde ilçelerde de şehircilikte mesafeler alınmış. Bunun kayyum başkanlar eliyle gerçekleştiğini öğrendik. Van halkı, ‘Bodrum’a değil, buraya gelin’ diyor. Ülkemizin bütün şehirleri böyle olmalı. İçişleri Bakanlığımızın projesinin Doğu-Batı illeri muhtarlarının kaynaşmasına büyük etkisi olacak.”

Buluşmaların devamı Sivas ve Hakkâri ile gelecek. Ardından doğu illerimizin muhtarları Çanakkale’de buluşacak. Hatta, Başkan Sevimgil bakanlık yetkililerinden, kurucu şehir olması hasebiyle toplantılardan birinin Bursa’da yapılmasını talep ettiğini de hatırlattı.

Bu arada Van programı için Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım desteği sağladığı muhtarlara, konuk yönetici ve muhtarlara dağıtılmak üzere Osmangazi Belediyesi’nden de Bursa’yı ve Osmangazi’yi temsil eden hediyelerin verildiğini de ekleyelim.

İçişleri Bakanlığı’nın illerimizi ve muhtarlarımızı kaynaştırıcı projesi ülkemizin birlik ve beraberliği için son derece faydalı olacaktır.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ