Zirvede Haber

Eğitimin sorunları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kafa karışıklığı ile çözülemez!

Eğitimin sorunları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kafa karışıklığı ile çözülemez!

“Telafi Programında Pilot İl” uygulaması ile ilgili Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy yazılı bir açıklamada bulundu.

Toy; “Tüm uygulamaları son anda duyuran Milli Eğitim Bakanlığı, bu kez de telafi programında pilot il uygulamasından vazgeçti. Daha önce Bursa, Konya, İstanbul, Gaziantep, Osmaniye ve Kütahya illerinin pilot olarak seçildiğini, bu illerde uygulanacak programın bakanlık tarafından gönderildiğini duyurmuştu. Telafi programı gereği ilimizde öğrencilerin katılacağı çalışma ve aktiviteler için veli izin belgeleri öğrencilere dağıtıldıktan ve tüm hazırlıklar başladıktan sonra dün gelen bir kararla pilot il uygulamasının yapılmayacağı açıklandı. İptal edilme gerekçesi olarak ‘’takvimin sıkışıklığı’’ gösterildi. ‘’21 Haziran 2 Temmuz arası hazırlamış olduğunuz planlar uygulanmayacak’’ denildi.

‘’Bu karar Bakanlığımız tarafından bugün  yapılan toplantı sonrasında alındı. Bunda en büyük etkenin eğitim öğretim sürecinin devam etmesi ve ülke geneli uygulamalar için pilot okulların yaşayacağı zaman sıkıntısıdır’’ açıklamaları yapıldı.

Görünen odur ki, bakanlık ve bağlı birimlerin kafası karışık. Üç eğitim-öğretim dönemi okulların kapalı kalması, yanlış politikalar ve kamuoyunun baskısı ile yaz tatiline yaklaştığımız günlerde okulları yüz yüze eğitime açmış olmaları nedeniyle derslere öğrenci katılımını sağlayamamış, kayıpları telafi edeceğiz diyerek yola çıkmış ‘’ Telafide ben de varım’’ programını, planlama yapmadan kamuoyuna duyurmuşlardır. Fakat daha program uygulanmaya başlamadan aksaklıklar ortaya çıkmış ve geri adım atılmıştır.

Dün ilimizde okullarda dağıtılan veli izin belgelerinin geri toplanacak olması, zaten azalmış olan güven duygusunun yeniden temini, bu liyakatsiz kadrolarla mümkün olmayacaktır.
Eğitimin sorunları, Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu kafa karışıklığı ile çözülemez.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ