Zirvede Haber

15 Temmuz’da başkentimiz hainler tarafından bombalanırken NATO ne hazırlığı yapıyordu?

15 Temmuz’da başkentimiz hainler tarafından bombalanırken NATO ne hazırlığı yapıyordu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, ABD ve NATO’nun Türkiye’ye yönelik tutumlarına tepki gösterirken, dünkü zirveyle ilgili, “Biz devletimizin yanındayız, alınmış ve alınacak her kararın arkasındayız” ifadelerini kullandı.

MHP lideri Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, “ABD menşeili silahlar terörist ellerinde kurşun atarken, NATO müttefikliği hesaba katılmış mıdır? Bırakınız sonu gelmez oyalamaları. Bugüne kadar NATO, Türkiye’nin hangi güvenlik ihtiyacına cevap vermiştir. 15 Temmuz’da başkentimiz hainler tarafından bombalanırken NATO ne hazırlığı yapıyordu?” dedi.

Bahçeli, dünkü NATO Liderler Zirvesi hakkında, “Türkiye’nin haklı beklentileri, milli hassasiyetleri, ABD Başkanı ve muhatap ülkelere aktarılmıştır… Biz devletimizin yanındayız, alınmış ve alınacak her kararın arkasındayız” diye konuştu.

Bahçeli’nin açıklamaları:

Ters propagandaların, algı operasyonların yoğunluğu tehlikeli boyutlarda artmıştır. Ülkeler arası ilişkiler önyargılara ve ölümcül hesaplaşmalara sürüklenmiştir. Uluslararası ilişkiler ve dış politika, bizim dışımızdaki ülkelerle münasebetlerin tanımı ve bütünüdür.

Başkalarının ağzına bakmıyoruz. Ağzımızdan çıkana baktırıyoruz. Uluslararası ilişkilerde ne kalıcı düşmanlıklar vardır ne de sürekli dostluklar hakimdir. Partimiz dış politika esasını, bölgemizde ve dünyada barışı sağlayarak sürekli kılmak olarak açıklamıştır. Söz konusu barış ve uzlaşma anlayışımızın teslimiyetçilik olamayacağını önemle vurgulamıştır. Cumhur İttifakı ve MHP bu tutumu ile Türkiye’nin milli varlığına sonuna kadar sahip çıkmanın siyasetteki tanımıdır.

ABD TEPKİSİ: ARKAMIZDAN DOLANIYORLAR, MÜTTEFİKLİK EDEBİYATI YAPIYORLAR

ABD ile kalın buzların çözülmesi samimi dileğimizdir. ABD’nin müttefiklerine ve ortaklarına taahhütlerini yenileyeceğini söyleyen Biden’ın Türkiye’yi hangi kategoride değerlendirdiği merak ettiğimiz bir husustur. Türkiye’yi hangi seviyede müttefik gördüğü belirsizliğini korumaktadır. Sözde Ermeni soykırımı yalanına sarılıyorlar, sonra NATO diyorlar. Arkamızdan dolanıyorlar, müttefiklik edebiyatı yapıyorlar. ABD menşeili silahlar terörist ellerinde kurşun atarken, NATO müttefikliği hesaba katılmış mıdır? Bırakınız sonu gelmez oyalamaları. Bugüne kadar NATO, Türkiye’nin hangi güvenlik ihtiyacına cevap vermiştir. 15 Temmuz’da başkentimiz hainler tarafından bombalanırken NATO ne hazırlığı yapıyordu? Uzaktan bakınca saf mı görünüyoruz? Türkiye, NATO’nun eşit bir müttefikidir. En azından biz öyle değerlendiriyoruz. İrademiz NATO Karargahı’na devredilmiş değildir. Kimsen silah alıp alamayacağımız NATO’nun bileceği bir konu değildir.

ERDOĞAN-BIDEN GÖRÜŞMESİ

Bu ortamda Cumhurbaşkanımız NATO Zirvesi’ne katılmıştır. Sayın Cumhurbaşkanı ile ABD Başkanı arasındaki görüşme 45 dakikalık görüşme zarfında gerçekleşmiştir. İlk açıklamasında iyi bir görüşme yaptıklarına temas etmiş. Sayın Cumhurbaşkanı meseleleri yapıcı bir şekilde ele aldıklarını vurgulamıştır. Her alanda saygı ve çıkara dayalı, etkin işbirliği kapsamında ABD ile doğrudan diyalog kanallarını daha da canlandırma konusunda mutabık kalınmıştır. Türkiye’nin haklı beklentileri, milli hassasiyetleri, ABD Başkanı ve muhatap ülkelere aktarılmıştır. Görülmüştür ki, terör örgütleri konusundaki ikircikli tavır müttefik ülkelere kalıplaşmış bir şekilde egemenlik kurmuştur.

“BİZ DEVLETİMİZİN YANINDAYIZ, ALINACAK KARARLARIN ARKASINDAYIZ”

NATO Zirvesi’nin açıklanmış sonuçları ne olursa olsun Türkiye kararlılığından taviz vermeyecektir. Biz devletimizin yanındayız, alınmış ve alınacak her kararın arkasındayız.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ