Zirvede Haber

Bursaspor’a bedeli ağır olacak!

Bursaspor’a bedeli ağır olacak!

Yeşil beyazlı yönetimin transfere engel borçlarla ilgili açıklaması dikkat çekici… Paylaşılan tabloya göre futbol ailesine borçlar 129 milyon lirayı buluyor. Transfer tahtasını açmak için gereken rakam 100 milyon TL civarında…

Bursaspor’da 5 Haziran’da yapılan olağan genel kurulda göreve gelen yeni yönetim, şeffaflık ilkesi dahilinde kulübün transfere ve lisansa engel futbol ailesi borçları ile yargılama aşamasındaki futbol aile borçlarına ilişkin rakamları yayımladı.

Futbol Şube Sorumlusu Yardımcısı Tamer İşler, yönetimi devraldıkları tarih itibari ile kulübün ‘transfere engel futbol ailesi borçları’, ‘lisansa engel futbol ailesi borçları ve de yargılama aşamasındaki futbol aile borçlarını’ şeffaflık ilkeleri çerçevesinde kamuoyuna açıkladı.

SADECE ANA PARA

Buna göre; transfere engel futbol ailesi borçları ve lisansa engel futbol ailesi borçları 7 milyon 840 bin 512 Euro, 556 bin 360 Dolar, 566 bin 500 İsviçre Frangı ve 8 milyon 249 bin 628 Türk lirası olarak paylaşıldı. Tabloya göre futbol ailesine toplam borçlar 129 milyon lirayı buluyor. Transfer tahtasını açmak için gereken rakam ise 100 milyon TL civarında gözüküyor. Bu rakamların sadece ana parlar olduğu ve gecikme faizlerinin dahil olmadığına da dikkat çekiliyor. 2. Başkan Emin Adanur daha önce yaptığı açıklamada transfer tahtasını açmak için gereken paranın 100 milyon liranın biraz üzerinde gözüktüğünü ifade etmişti.

KALEM KALEM AÇIKLANDI

Açıklanan mali tablonun detaylarında yerli/yabancı oyuncu, teknik adam/menajer ve kulüp borçlarının bilgileri de açık bir şekilde sunuldu. Transfere engel futbol ailesi borçlarında yerli oyunculara 7 milyon 997 bin 728 lira borcun bulunduğu ifade edilirken, yabancı oyunculara ise; 7 milyon 455 bin 405 Euro, 556 bin 360 Dolar, 516 bin 500 İsviçre Frangı ve 42 bin 500 liralık borç bulunuyor. Ayrıca teknik adam/menajer bazında 200 bin 500 Euro ve kulüp düzeyinde de 209 bin 400 liralık borç açıklandı.

İÇ İÇE GEÇMİŞ DURUMDA

Lisansa engel futbol ailesi borçları da tabloda yer aldı. Buna göre; yabancı futbolculara 79 bin 335 Euro, kulüp düzeyinde ise 105 bin 271 Euro borç görünüyor. Toplamda ise 184 bin 606 Euro’luk bir borç söz konusu. Kulüpten paylaşılan notta ise, “Lisansa engel borçlarımıza ait liste transfere engel olmayıp da sadece lisansta yer alan listedir. Dolayısıyla transfere engel borçlarımızın birçoğu lisansa da engeldir. Mükerrer hesaplama olmaması adına bu şekilde yazılmıştır. Borçlarının tamamı anapara borcudur” İfadelerine yer verildi. Ayrıca, yargılama aşamasındaki futbol aile borçları da 12 milyon 889 bin 371 lira olarak açıklandı.

GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Olağan genel kurulda göreve seçilen Hayrettin Gülgüler’in başkanlığını yaptığı yeşil beyazlı kulübün yeni yönetimi, 2. Başkan ve Futbol Şube Sorumlusu Emin Adanur’un liderliğinde transfer tahtasını açmak için alacağı bulunan futbolcular, menajerler ve kulüplerle yoğun görüşmeler yapıyor. Yönetimin sıkı pazarlıklarla alacakları yapılandırıp en kısa sürede tahtayı açmayı planlıyor. Transer tahtasmının açılması ulusal kulüp lisansının alınması açısından da büyük öneme sahip

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ