Zirvede Haber

Bursa’da büyük balık krizi!

Bursa’da büyük balık krizi!

Marmara Denizi’nde görülen müsilaj nedeniyle balık satışları yarı yarıya düştü. Tezgâhlara uğrayan vatandaşların endişeleri nedeniyle balık almadan ayrıldığını ifade eden balıkçı esnafı, restoranlarda ise daha çok çiftlik balığının tercih edildiğini kaydetti.

Derya Demir PINAR     olay.com.tr
Marmara Denizi’nde görülen müsilaj, balıkçıların kabusu oldu.

Müsilajın balıkları zehirlediği ve Marmara’dan çıkan balıkların insan sağlığı için zararlı olduğu açıklamalarıyla balık satışları yarı yarıya düştü. Balık restoranları ve canlı balık satıcıları duruma isyan etti.

Gemlik’te balık restoranı işletmecilerinden Doğancan Duraklı, pandemi nedeniyle aylardır kapalı kaldıklarını hatırlatarak, ‘’Zaten uzun zamandır bir kapalı bir açık şekilde ayakta kalmaya çalışıyorduk. Bunun üzerine müsilaj da gelince restoranımız bomboş kaldı. Öğlen ve akşamüstü dolu olan restoranımıza kimse uğramaz oldu. ‘Marmara Denizi’nden balık yemeyin’ açıklamalarıyla satışlarımız yüzde 50 azaldı” dedi. Bunun bir doğa olayı olduğunu ve her sene bu durumun yaşandığını ifade eden Duraklı, balığın insan sağlığına zararı değil faydası bulunduğunu vurguladı. Duraklı, vatandaşlara şüphe duymadan balık tüketmelerini önerdiklerini söyledi.

ÇİFTLİK ÜRÜNLERİ TERCİH EDİLİYOR

Restorana balık yemeye gelen vatandaşların tedirgin olduklarını dile getiren Duraklı, müşterilerin ‘balık yersem sağlığımdan olur muyum?’ çekincesinde olduklarını kaydetti. Doğancan Duraklı, ‘’Onlara durumu anlatıyoruz. Ancak yine de vatandaşlar özellikle çiftlik balığı tüketmek istiyorlar. Biz de çiftlik balığı sunuyoruz” diye konuştu. Normalleşmeye birlikte satışların artacağı umuduyla dükkânlarını açtıklarına işaret eden Duraklı, şöyle devam etti: ‘’Yaz aylarında Gemlik’teki balık restoranları dolu oluyordu. Ancak müsilajla bu umutlar da çöpe gitti.”

YÜZDE 50 GERİLEME VAR

Balık satışı yapan Ferdi Akbalık da, bu sene panemiye ek olarak müsilajın da çok fazla olmasının satışlarda ciddi bir düşüşe yol açtığının altını çizdi. Satışların yüzde 50 oranında gerilediğine dikkati çeken Akbalık, ‘’Kimse tezgâhımıza çok fazla uğramıyor. Şu an zaten çiftlik balığı, şoklanmış ürün ya da Norveç palamudu satıyoruz. Vatandaşlar gelip balıklara bakıyor ama endişeleri nedeniyle çoğunlukla almadan gidiyorlar. Vatandaşları çekinmeden balık almaya davet ediyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ