Zirvede Haber

Mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği da kalmamıştır

Mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği da kalmamıştır

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, HDP’nin kapatılması iddianamesiyle ilgili, “Mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği da kalmamıştır. HDP’nin kapatılması artık hukukun konusudur.” dedi.

Bahçeli’nin açıklamaları:

Marmara Denizi’nde baş gösteren, şu günlerde feci bir boyuta ulaşan deniz salyası istilası, çevre üzerinde bir kez daha, fakat daha kararlı, derinlikli düşünmemize yol açmıştır. Büyük oranda kirli su ve atıkların tesiri ile ortaya çıkan mikrobiyolojik varlıklar yoğun biçimde sahillerimize tutunmuştur. Bazı kıyı şeridinde insanlarımızın denize çıkışı bile salya baskını ile engellenmiştir.

Deniz salyasının dibe indiği de gözlenmektedir. Deniz canlılarının oksijeni kesilmektedir. Çevre felaketi ile karşı karşıya olduğumuz açıktır. Entegre çevre politikaları geliştirilmelidir. Tarım, çevre ve teknoloji politikaları eş zamanlı uygulanmalıdır. Sürdürülebilir bir hayat çevrenin yıkımı ile değil, imarı ve ihyası ile gerçekleşmelidir. Kirli bir denizin çevresinde sağlıklı hayat kurulamaz. Sahillerimizi işgal eden deniz salyası ile mücadelede alınacak tedbirlere samimiyetle destek vereceğimizi, yapılan ve yapılacak her çalışmanın yanında duracağımızı kararlılıkla ifade ediyorum.

Siyasi partilere düşen öncelikli görev bu meseleyi istismar etmemektir. Siyasi rant hesabına kimse düşmemelidir.

“ÜLKEMİZDEKİ MUHALEFET, İKTİDARI DÜŞÜRMEK İÇİN VATANI BİLE DÜŞÜRMEYE HAZIR”

Siyaset bir savaş hali değildir. Maalesef bugün Türkiye’nin en önemli sorunu, siyasetin kendi içinde yaşadığı açmazlardır. Bunun asıl nedeni siyaset yaptığını zanneden bir kısım zevatın siyasetsizliğin içine gömülmesidir. Organize suç şebekelerine, terör örgütlerine, Türk düşmanlarına sözcülük yapan köksüz ve kişiliksiz bir muhalefet anlayışı karşımızdadır. Ülkemizdeki muhalefet, iktidarı düşümek için vatanı bile düşürmeye hazırdır.

“HDP’NİN KAPATILMASI ARTIK HUKUKUN KONUSUDUR”

HDP, CHP ile İP’i çoktan kafeslemiş üzerlerine de kilidi vurmuştur. HDP’nin bir eş başkanı, seçimlerde iş birliğinin kaçınılmaz olduğunu söyleyerek cesur adımları ifade ederken plan çerçevesinde konuştuğunu ihsas etmiştir. Kamuoyunu hazırlama süreci devrededir. 2023 seçimlerine ne olacağından, nasıl bir ortaklık kurulacağından daha önce, devasa bir sorun vardır. HDP’nin kapatılma süreci ile bölücü vekillerin dokunulmazlık dosyalarının görüşülmesi tavsamaktadır. Yargıtay, AYM tarafından iade edilen iddianamenin eksikliklerini gidererek beklenen davayı dün tekrar açmıştır. Bundan sonra bütün gözler AYM’ye çevrilecektir. Mahkemenin iddianameyi ikinci kez iade seçeneği da kalmamıştır. HDP’nin kapatılması artık hukukun konusudur. Cevabını aradığımız sorular da şunlardır. Bölücü milletvekillerinin dokunulmazlık dosyalarının TBMM’de görüşülüp karara bağlanması neden geçikmektedir. PKK’lı milletvekilleri adaletin önüne ne zaman çıkarılacaktır? Daha neyi bekliyoruz? Bölücülüğün hesabını soracaksak gün bugündür. TİP’li bir vekilin ‘Bu devlet katil bir devlettir’ iftiraları karşısında ne yapacağız? Dokunulmazlığını kaldırıp adalete teslim etmeyecek miyiz? Böyle bir alçak TBMM’de bizimle aynı havayı teneffüs ediyor. HDP’nin kapatılması, hepimizin, özellikle AYM’nin namus borcudur. Hemen hemen her gün şehit veriyoruz. Cami avlularından kahramanlarımızı uğurluyoruz. Terörle mücadeleyi her zeminde kararlılıkla icra ediyoruz.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ