Zirvede Haber

HEDEF DÜNYA SAHNELERİ

HEDEF DÜNYA SAHNELERİ

Bursalı Rap şarkıcısı Beyhan Öztürk (Bekom Öz) dünyanın dört bir yanında önemli müzik sahnelerinde şarkı söylemeyi hedefliyor.

haberindogrusu.com

Bulgaristan’dan gelen bir ailenin çocuğu olan Bekom Öz, küçük yaşlardan bu yana müzikle ilgileniyor. 15 yaşından itibaren yazdığı şarkıları amatörce seslendiren genç şarkıcı, son bir kaç yıldır ise müziğini daha profesyonel şekilde yapmaya çalışıyor. Kayıtlarını stüdyoda gerçekleştiren, klip çekimlerini ise yakın arkadaşları ile daha amatör şartlarda yapan Bekom Öz, yakın bir gelecekte bu alanda belli bir aşamaya geleceğine inanıyor.

Müziğin kendisi için yaşam biçimi olduğunu vurgulayan Bekom Öz, “Uzun süre hem bir mağazada satış sorumlusu olarak çalıştım hem de müzikle uğraştım. Son dönemde ise tüm vaktimi müziğe ayırıyorum. Çünkü çevremden çok olumlu eleştiriler alıyorum. Elbette yeterli değil. Daha çok çalışmam lazım. Amacım önce Türkiye’de ardından da tüm dünyada tanınan bir müzisyen olmak. En büyük hayalim ise dünyanın önemli sahnelerinde şarkı söylemek” dedi. Beko Öz, sorularımızı da büyük bir içtenlikle yanıtladı;

Ne kadar süredir müzik ile uğraşıyorsunuz?

– Beyhan Öztürk ben. Mahlas olarak Bekom Öz ismini kullanıyorum. 1992 yılında Bulgaristan’ın başkenti Sofya’da doğdum. Aslında müziğe çok küçük yaşlardan itibaren ilgi duyuyorum. Ancak 13 yaşından itibaren dinleyicilikten müzik üreteciliğine geçtim. 2005 yılından bu yana kendi şarkılarımı yazıp kayıtlarını alıyorum. Elbette bu çok fazla amatörceydi. Ama bıkıp usanmadan sürekli üretmeye çalıştım. Bu konuda şarkılarıma en ağır eleştirileri yine kendim yaptım. “Tamam galiba oluyor” demeye başladığımdan beri bir grup arkadaşımla birlikte yine amatör bir ruh ile ama daha kapsamlı çalışmalar ve projeler üretmeye başladık. Evet daha yolun başındayız. Alınacak daha çok yolumuz, söylenecek daha çok şarkım var…

Son dönemde Türkiye’de rap müzik oldukça ilgi görüyor. Bunun nedeni nedir sizce?

– Aslında ben bu konuya daha farklı bir açıdan bakıyorum. Rap müzik, bizim Türk kültürüne çok uygun. Afrika kökenli olan bu müzik türü, isyanı başkaldırıyı anlatıyor. Yeni yeni keşfedilen bu müzik türü ülkemizde artık çok seviliyor. Bizim gibi pek çok genç bu müziği dinliyor ve üretiyor. Ben bu müzik türünde Türkiye’den dünyaca ünlü pek çok yıldızın çıkacağına inanıyorum. Kim bilir belki biz de ileride dünyaca tanınan müzisyenler olabiliriz. Biz işimizi çok iyi yapmak için çok çalışıyoruz. Bu çalışmanın karşılığının da olacağına yürekten inanıyoruz.

Kendi çapınızda müzik yapıyor, yine kendi çapınızda klip çekip sosyal medya mecralarında yayınlıyorsunuz. Gelecek ile ilgili hedefleriniz nedir?

– Eskiden müzik yapmak için hem paranın, hem çevrenin hem de birilerinin desteği şarttı. Ancak teknoloji geliştikçe müzik üretmek daha kolay hale geldi. İyi müzik üretenler de hiç reklam yapmadan bile sosyal medya aracılığıyla çok geniş kitlelere ulaşabiliyor. İlerisi için hedefim elbette kendi stüdyomu kurmak var. bu stüdyoda kendi hayalimdeki düşünceleri, şarkılara dökmek bunları güzel klipler ve sanatçılarla düetler olarak süslemek hedeflerim arasında.

Müzik sizin için hobi mi, yaşam biçimi mi?

– Belki müzik önceleri insanın yaşamına hobi olarak giriyor ama daha sonra bütün benliğini kaplıyor. Müzik için yüzlerce hatta binlerce mesleğini bırakan mühendisler, doktorlar, iş insanları ve diğer meslek dallarından insanlar var. Belki kendi mesleklerinde daha çok para kazanıyorlar ama tüm maddiyatı müzik için ellerinin tersiyle itiyorlar. Benim için de müzik bir yaşam biçimi. Çünkü müzik yaptıkça var olduğumu hissediyorum.

Gelecekle ilgili planlarınız ve hedefleriniz neler?

– Önce gelecek ile ilgili öyle büyük maddi beklentilerim yok. Müzik yapayım ve müzik yaparken kendime yeteyim yeter. Ama elbette dünyaca ünlü bir müzisyen olmayı çok arzu ederim. Bazen gözlerimi kapatıyorum ve dünyanın en önemli sahnelerinde “Türk rap sanatçısı Bekom Oz.” diye anons edildiğimi hayal ediyorum. Amerika’da, Fransa’da, İtalya’da, İspanya’da, İngiltere’de ve dünyanın diğer ülkelerinde yaptığım müziklerin dinlenmesi en önemli hayalim. Umarım olur. Çünkü ben bunu gerçekleştirmek için çok çalışıyorum.

Hayranı olduğunuz grup ya da solist var mı?

-Yabancı olarak hayranı olduğum Eminem , 2pac, SnoopDog. Türk olarak Saian, Şanışer, Aspova ve Patron diyebilirim…

Özel Röportaj

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ