Zirvede Haber

Avrupa’ya mehter takımı gibi göstererek insan mı kaçırmışlar?

Avrupa’ya mehter takımı gibi göstererek insan mı kaçırmışlar?

CHP’li Veli Ağbaba, Adana Karataş Belediyesinin aslında olmayan mehter takımı ve dans grubundan göstererek yurt dışına gri pasaportla 30 kişi gönderdiğini, bunlardan 20’sinin geri dönmediğini söyledi.

Türkiye’de arka arkaya ortaya çıkan gri pasaportla yurt dışına insan kaçırılmasına ilişkin son örnek MHP’li Adana Karataş Belediyesi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba’nın edindiği bilgiye göre, MHP’li Adana Karataş Belediyesi kaçırılacak insanları mehteran takımından gösterip yurt dışına gönderdi. Yurtdışına gönderilen 30 kişiden 20’sinin geri dönmediği ortaya çıktı.  Belediye bünyesinde mehteran takımı ve dans grubu olmamasına rağmen kaçacak insanların bu grupların üyesi olarak gönderildiği tespit edildi.

30 kişiden 20’si “Gidiş o gidiş”

CHP’li Ağbaba’nın aktardığı bilgilere göre, Karataş Belediye Başkanı Necip Topuz tarafından imzalanan 26 Eylül 2019 tarihli teklif üzerine Adana Karataş Belediye Meclisi  03 Ekim 2019 tarih ve 55 sayılı kararında “Belediyemize ait mehteran takımı ve dans grubunun belediyemizi temsil etmek üzere ….Festival Programına katılması…” şeklinde karar alındığı belirtiliyor.

İlgili kararın ardından 30 kişinin Mehteran Takımı ve Dans grubu üyesi olarak gösterilip Adana Valiliğinden hizmet damgalı pasaport aldıkları, yurt dışına gönderildikleri ancak giden 30 kişiden 20’sinin geri dönmediği ortaya çıktı.

Belediyeler eliyle insan kaçakçılığı skandalını Türkiye gündemine taşıyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, insan kaçakçılığı ile ilgili her geçen gün yeni bir yöntemle karşılaşıldığını, soruşturma sürecinin hızlandırılarak sorumluların ortaya çıkarılması gerektiğini kaydetti.

“AKP, belediyelerinin yüz kızartıcı olayını unutturmak istiyor”

Ağbaba, geçtiğimiz eylül ayından beri konuşulan, Malatya Yeşilyurt Belediyesi’nde 8 Nisan tarihinde gündeme getirilen, ardından onlarca belediyede benzer insan kaçırma olaylarının yaşandığı sürecin beklenilenden çok yavaş ilerlediğini belirten Ağbaba, “Alman Hükümeti olayın ortaya çıkmasından hemen sonra soruşturma başlatıp, sınırlarına gri pasaportla ilgili uyarılarda bulunmuş, pasaport dışında da belge istenmesi talimatı vermiştir. Oysa Türkiye’de halen görevden alınan bir belediye başkanı bile yok. Almanya 15 günde suçluları bulurken, Türkiye aylardır arayış içinde.Görünen o ki AKP, kendi belediyelerinde yaşanılan bu ‘yüz kızartıcı’ olayı , zamana yayarak partilerine bulaşmasını engellemek istiyor“ dedi.

Kaynak:EVRENSEL

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ