Zirvede Haber

ÇELENK KOYMAYIN KARDEŞİM !!!

ÇELENK KOYMAYIN KARDEŞİM !!!

“Bu günlerde ATATÜRK’e  hakaret etmek hem  sıradanlaştı, hem de arttarak devam ediyor. En son Ayasofya’daki törende imam ” Onlardan daha zalim, daha kafir kim olabilir. Ya Rabbi, o zihniyetin bir daha bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma” diyerek , ATATÜRK’e lanet okumuştu.” CHP Yenişehir İlçe Başkanı Ahmet Köse sert sözlerle Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret eden güruhu eleştirdi.

Köse; “Tarih bize göstermiştir ki, ATATÜRK’e küfür edenlerin görünürde sıfatı ne olursa olsun bir  süre sonra kisvelerinin altindan ya İngiliz ya Amerkan üniforması, ya haç, ya yahudi, ya ajan, ya işbirlikçi kimliği çıkmıştır. Olağan dışı şeylerin olduğu bir dönemdeyiz. ATATÜRK’le birlikte Ulusal bayramlarımız, Onun maddi ve manevi mirası da saldırı altında.

Geçtiğimiz 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor bayramında, CHP ilçe teşkilatı olarak, ATATÜRK anıtına çelenk koymak için toplandık. Bizden önce çelenk koyan partiler olmuş. Bizden beş dakika önce iki şahıs bir partinin celengini anıta bırakıp gittiler. Insan eşine çiçek verirken bile sevgisini belli eder. Bu arkadaşlar diğerleri arasında çelenklerinin yokluğu fark edilmesin diye, siyaseten, mahalle baskısından ve de kerhen çelenklerini atarcasına bırakıp gittiler. Çelenk koymanın da bir adabı var. Bu şekilde koyacaksanız bir daha çelenk koymayın kardeşim. Saygınızı mı ifade ediyorsunuz yoksa hakaret mi ediyorsunuz, belli değil.

Ayrıca aynı gün,bir futbol takımının şampiyonluk kutlamaları için, yasağa rağmen insanların  sokaklara dökülmesine ve araç konvoylarina müsade edenler aynı anlayışı 23 Nisan ve 19 Mayıs kutlamalarında göstermediler.

Biz, bir gurup  arkadaşımızla önce istiklal marşımızı okuduk. Ardından çelengimizi bıraktık ve sonra ATA”yı selâmladık.19 Mayısın anlam ve önemine dahil bir konuşma yaptık. Günün anısına katılan arkadaşlarla birlikte fotoğraf çekindik ve 30 Ağustos ‘ta buluşmak üzere ayrıldık.

Tüm milli bayram ve önemli günlerde Atatürk Anıtına çelenk bırakma törenleri eskisi gibi olmuyor. Hatırlayalım eskiden aynı gün ve saatte hep birlikte, sırayla kaymakamlık makamı, garnizon komutanlığı,  belediye başkanlığı, mecliste grubu bulunan siyasi partiler, diger siyasi partiler, kamu kurumları, özel sektör kurumları çelenk koyardı. Şehrin protokolü bir birinin yüzünü görür, selamlaşırlardı.

Çelenk sunumu bittikten sonra hep birlikte stadyuma gidilir ve tribünleri dolduran genç, yaşlı, kadın,erkek tüm vatandaşların bayramı kutlanırdı. Kaymakam, garnizon komutanı törene katılan tüm okulların, öğrencilerin ve halkın ayağına giderek, kaymakam “bayramınız kutlu olsun” diyerek töreni başlatırlardı.

Önce günün anlam ve önemini belirten konuşma,  şiir, folklor gösterisi vb. zengin içeriği olan bir tören yapılırdı. Okullar boru trampet takımları eşliğinde  stada gelir, tören sonu aynı şekilde geri dönerlerdi. O gün kimse hasta olmaz, tüm öğrenciler görev alsın,  almasın törende olurlardı. Şimdi olduğu gibi resmi tatil diye 23 Nisan’ı, 19 Mayıs’ı evde, yatakta geçirmezdi.

O gün dedeler, nineler torunlarına bayrak alır, ellerinden tutar gururla, törene birlikte gelir, oradaki coşkuya ortak olurlardı. Stadyum önünde pamuk şeker, limonata, vb gibi satanlar olurdu.

Sanki, son yıllarda ülke işgal edilmiş, işgalci ülkenin atadığı genel vali, ulus bilincini yok etmek ve esareti kabul ettirmek için bu törenleri yasak etmiş.

Şimdilerde,  23 Nisan’da, milli eğitim müdürü, 19 Mayıs’ta, gençlik ve spor müdürü çelenk koyuyor. Ana muhalefet ve mecliste grubu bulunan partiler resmi yazı yazarak kaymakamlıktan izin almak zorunda.Aksi taktirde yasak.

Çelengi isteyen istediği şekilde koyuyor. Kimi kurumlar hiç koymuyor.

Çok  önemli bir nokta ise, 23 Nisan, Ulusal Egemenlik ve çocuk bayramının adı, çocuk bayramı, 19 Mayıs ATATÜRK’ü Anma Gençlik ve Spor bayramının adı gençlik bayramı oldu. Buradaki niyetin ne olduğunu biliyoruz.

Son söz, ya tamamen yasak edin yada herkes aynı anda bir disiplin ve düzen içinde, adabına uygun şekilde çelenķ koysun. Bayram diye, tören diye, çelenk diye ATATÜRK’e hakaret edilmesine müsaade etmeyin.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ