Zirvede Haber

Bursa’da endişe veren durum! Vaka sayıları düştü ama…

Bursa’da endişe veren durum! Vaka sayıları düştü ama…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, Bursa’da korona aşısına olan ilgiyi ve vaka sayılarını bugünkü köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

20 Mayıs günü… Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü aşı ekiplerinin kente inemeyen vatandaşı ikna edip aşısını vurmak için Zeyniler’e çıktıklarını bu sütunlardan duyurduk.

İkna ekibinin başında Yıldırım İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ferhat Ekinci vardı.

En önemlisi…

Zeyniler’e çıkıp vatandaşın aşılanması, Türkiye’deki ilk aşı iknası uygulaması oldu. Nitekim ertesi gün de İl Sağlık Müdürlüğü organizasyonuyla İHA ekibi Cumalıkızık’taki çalışmayı haber yapıp Türkiye’ye duyurdu.

Aslında…

Türkiye aşılama işine çok hızlı başladı, ama ilerleyen süreçte iki sıkıntı ortaya çıktı. Önce aşı tedariki aksadı ve aşılama doğal olarak hız kaybetti.

Ardından da, aşı olmama ısrarını sürdüren bir kitle oluştu.

Örneğin…

Bursa’daki istatistiklere baktığımızda, 65 yaş üstü grubun aşı hakkı açıldığında seve seve randevu alıp aşıya gittikleri görüldü. 65 yaş üstünün aşılama oranı da yüzde 85 olarak gerçekleşti.

Sonra…

5’er yıllık gruplarla aşılama 55 yaş üstüne indi. Ne var ki, 65 yaş üstünde elde edilen aşı istatistiği 55 yaş üstünde düştü ve yüzde 65’te kaldı.

Yanı sıra…

Sağlık Bakanlığı’nın Bilim Kurulu önerileri doğrultusunda risk grubu kabul edip aşılama kapsamına aldığı meslekler var. O meslek gruplarında da aşılama yüzde 50’yi aşamadı.

Hele…

Randevu alıp aşıya gitmeyenler var ki, yaptıkları resmen başkasının hakkını gasp etmek oldu.

İşte…

Böyle bir süreçte aşı için ikna çalışmaları devam ederken, Çin’den aşı tedariği yeniden kesildiği için Sinovac aşılarının yalnızca ikinci dozları vuruluyor, birinci doz olarak Sinovac aşısı yapılmıyor.

Buna karşın…

Yapılan anlaşmayla sevkiyat çoğaldığı için BionNTech aşılarında bir sorun yok ve dileyen herkese yapılıyor.

Bütün bunların yanında sevindirici olan şu:

Bursa’da günlük vaka sayıları 300’ün altına indi ve bir daha çıkmadı. Bursa salgını kontrol altında tutmuş görünüyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ