Zirvede Haber

Köylülerden mermer ocağı isyanı

Köylülerden mermer ocağı isyanı

Bursa’da yapılacak mermer ocağına tepki gösteren köylüler basın açıklaması gerçekleştirdi.

Keles ilçesi Sorgun köyünde özel bir mermer şirketinin mermer rezervi çıkartmak için sondaj yapması köylüleri ayaklandırdı.

Duruma tepki gösteren Sorgun köylüleri doğalarının ve sularının kirleneceğini belirterek mermer ocağını yaptırmamak için sonuna kadar direneceklerini söyledi.

Köylülere çevreciler de destek oldu.

Bursa’nın Keles ilçesi Sorgun Köyü mermer şirketlerinin hedefinde. Bölge halkı ve DOĞADER ekibi kurulacak mermer ocağına karşı bölgede incelemelerde bulundu. 

Bursa Keles’te mermer ocaklarının hedefindeki Sorgun Köyü’nde kurulması planlanan tesis için bölge halkının çağrısı üzerine DOĞADER ekibi tesisin kurulacağı alanda inceleme yaptı. Sorgun Köyü Muhtarı Necati Ekşi ve Sorgun Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Muharrem Ulutaş, DOĞADER Başkanı Sedat Güler, DOĞADER Yönetim Kurulu üyesi Murat Demir ile birlikte Avukat Eralp Atabek alanda incelemelerinin ardından bölgeyi korumak için ne gibi çalışmalarda bulunabileceklerini değerlendirdi.

DOĞADER’den yapılan açıklamada yapılacak mermer ocağının bölge köylerinden Sorgun, Koca Kovacık ve Düvenli’nin havasını, suyunu ve tarımını yok edeceği belirtilerek bölge halkını açlığa sürükleyeceği üzerinde duruldu.

DOĞADER’in yayınladığı açıklamasının tamamı:

“MERMERCİ BARONLAR, ULUDAĞ’I YOK ETMEYİ GÖZE ALMIŞLAR…

DOĞADER ekibi gelen bir haber üzerine KELES ilçesi SORGUN köyündeydi.

Mermer şirketlerinin göz koyduğu ve çalışmaya hazırlandığı yöre de bölge halkı ile birlikte keşif yapıldı.

SORGUN, KOCA KOVACIK ve DÜVENLİ köylerinin havasını, suyunu, tarımını yok edip bölge halkını sürgüne ve açlığa mahkum edecek mermer ocağı projesine, hukuksal ve eylemsel mücadelemizle karşı çıkma sürecimiz başlamıştır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ