Zirvede Haber

Dr. Kamil Furtun’u saygıyla anıyoruz

Dr. Kamil Furtun’u saygıyla anıyoruz

Bursa Tabip Odası saldırı sonrası hayatını kaybeden meslektaşları için yayınladıkları bildiride; “Samsun’da çalıştığı hastanede uğradığı silahlı saldırı neticesinde, 56 yaşında hayatını kaybeden Op.Dr. Kamil Furtun bir çocuk babası olup göğüs cerrahisi alanında pek çok insanın hayatını kurtarmıştı.

Samsun Tabip Odası tarafından ‘Yılın Doktoru’ unvanına da layık görülen merhum meslektaşımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz.

O günden bu güne, sağlıkta şiddet azalmadan devam etti. Sağlık çalışanları hayat kurtarmaya çalışırken kendi hayatları için endişe eder hale getirildiler.

Dr. Kamil Furtun cinayetinin göz göre göre gerçekleşmesi, bu ihtimalin bilinmesine rağmen önlem alınmaması yüzünden bu cinayetle karşı karşıya kalınmıştır.

Pandemi ile mücadelede en ön cephede savaşan hekimlerin bu süreçte yalnız, şiddete karşı korumasız bırakılmaları bizlere verilen değer ile bizden beklenenlerin arasındaki uçurumun arttığını gösteriyor.
Tüm sağlık çalışanlarının hak ettiği değeri görmesi arzumuzun yanında daha da önemlisi tüm meslektaşlarımızın, ‘cinnet getiren(!)’, ‘akli sorunları’ bulunan kişilerden korunması ve hekimleri bu tür sapkın zihniyetli insanların önüne atan açıklamalardan kaçınılması şarttır.

Sağlıklı bir toplumdan ne kadar uzak olduğumuzun göstergesi olan bu tür elim olayların yinelenmemesi için yönetenlere bir kez daha çağrıda bulunuyoruz.
Sağlık çalışanları ve hekimlerin can güvenliklerini sağlamak için bir an önce gerekli adımları atın!

Dr. Kamil Furtun’u katledilişinin 6. Yılında saygıyla anıyoruz.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ