Zirvede Haber

Bursa’da büyük felaket! Bir ilçe kara kara düşünüyor…

Bursa’da büyük felaket! Bir ilçe kara kara düşünüyor…

Bursa’da iki gün önce yağan yağmur bir ilçede büyük felakete neden oldu… Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, ne kadar alanın hasar gördüğünü bugünkü köşesinde paylaştı…

Yılmaz, yazısında şu bilgileri verdi:

Tam bir doğal afet yaşandı… Cuma akşam saatlerinde Karacabey’den su baskını haberi geldiğinde aradığımız AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin ilk bilgilerle Yeşildere ve Dağkadı’da 3 bin 500 dekar domates ve sebze ekili tarım arazisinin su altında kaldığını, 350 tarım işçisini kurtarıldığını, Karacabey-Bandırma yolunun da kapatıldığını söylemişti.

Esgin dün hasta yağından kalkıp afet bölgesine gitti.

İYİ Parti Grup Başkanı Prof. Dr. İsmail Tatlıoğlu ve CHP Parti Meclisi Üyesi Orhan Sarıbal’ın da ziyaret ettiği bölgedeki incelemeleri sonrası izlenimlerini şöyle aktardı:

Yeşildere ve Dağkadı köylerinde 3 bin 500 dekar arazinin yanı sıra Tophisar’da 5 bin dekar su altında kaldı. Buradaki hasar daha büyük.”

Şu bilgiyi verdi:

Suların çekilmesinden sonra 8 bin 500 dekarda hasar tespiti yapılacak. Ben de Tarım Bakanımızla görüşüp çiftçilerimize afet fonundan destek isteyeceğim.”

Esgin: Kurumlar görevinin başında

Karacabey’deki afet sonrası incelemeler yapan AK Parti Bursa Milletvekili Dr. Mustafa Esgin izlenimlerini aktarırken şunu söyledi:

Karacabey Belediye Başkanımız Ali Özkan deneyimiyle ilk dakikadan itibaren devrede. BUSKİ Genel Müdürümüz, DSİ Bölge Müdürümüz, Tarım İl Müdürümüz bölgede. Hep birlikte yapılması gerekenleri değerlendirdik.”

Şunu ekledi:

Devlet kurumlarıyla görevinin başında. BUSKİ evlere temiz su sağladı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ